Fagmandens tips & fif

Test om du vælger den bedste støvsuger

En støvsuger holder som regel i mange år, og du bør derfor vælge en støvsuger, der både er energieffektiv og god til at gøre rent. Læs med her og få flere tips til, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter din nye investering.  

Energiklasse og rengøringsevne
Det er ikke kun motorens størrelse, der har en indvirkning på støvsugerens sug og evne til at gøre rent. Lige så vigtig er teknikken – for eksempel i form af mundstykkets udformning – når det gælder om at skabe det bedste sug. Gå derfor efter den bedst mulige rengøringsevne og energiklasse frem for en støvsuger med mange watt.
 
Hvis du har allergi
Hvis nogen i husstanden er særligt overfølsomme over for støv, bør du gå efter en støvsuger i støvemissionsklassen A. Ellers er B tilstrækkelig.
 
Støjniveau
Støvsugerens støjniveau vises i decibel på energimærket. De mest lydsvage støvsugere har et niveau på 62 dB, men langt størstedelen af alle støvsugere ligger mellem 65 og 85 dB. Fra 75 dB og opefter er det ikke længere muligt at føre en normal samtale. Øret oplever det desuden som en fordobling af lydniveauet for hver 10 dB det stiger.
 
Rengøringsevne for tæpper og gulve
Energimærket viser støvsugerens effektivitet for både tæpper og gulve. Har du primært tæpper i hjemmet, bør du vælge en støvsuger med god rengøringsevne for tæpper.


 

Har du styr på energimærkningen?


Energimærket er en oversigt over støvsugerens energiforbrug og effektivitet. Er du også i tvivl om, hvordan det læses, og hvad de forskellige mærkninger indikerer, så læs med her.
 

Energiklassen
Her ses resultatet af energiforbruget sammenholdt med rengøringsevnen for både gulve og tæpper. Klassen angives på en skal fra A til G, hvor A har den bedste ydeevne.
 
Støvemissionsklassen
Støvemissionklassen indikerer kvaliteten af den luft, der sendes tilbage i rummet – med andre ord angiver værdien udstødnings luftens renhed og således kvaliteten af filtreringen. Klassen angives på en skala fra A til G, hvor A har den bedste ydeevne.
 
Rengøringsevne
Rengøringsevnen angives særskilt for gulvtæpper og hårde gulve. Klassen angives på en skala fra A til G, hvor A har den bedste ydeevne.
 
Rengøringsevne på gulvtæppe
Denne værdi angiver den procentvise støvopsamling fra et standardiseret tæppe til testformål.
 
Rengøringsevne på hårdt gulv
Værdien afspejler den procentvise støvopsamling fra en standardiseret træplade med en spalte.
 
Årligt energiforbrug (kWh/år)
Værdien er baseret på 50 rengøringsopgaver på et gennemsnitligt husholdningsareal på 87 m2 og er derfor vejledende. Den aktuelle værdi vil være afhængig af, hvordan apparatet anvendes.
 
Lydeffektniveau (dB)
Støvsugerens støjniveau angives i decibel (dB). Typisk ligger niveauet mellem 65 og 85 dB.
 

Find din nye støvsuger på elsalg.dk

En støvsuger er ikke bare en støvsuger i dag! Og hvis du ikke har købt en støvsuger de seneste år, så kender du sikkert ikke til de mange forskellige muligheder. 

Inden du køber en støvsuger skal du først beslutte hvilke type du ønsker:
- "Almindelige" støvsugere
- Poseløse støvsugere
- Robotstøvsugere
- Stickvacs 
- Håndstøvsugere

Herudover kommer naturligvis også al det ekstraudstyr og tilbehør, som du kan tilkøbe til din støvsuger for, at gøre det endnu smartere. 

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter