Fagmandens tips & fif

Symbolerne på opvaskemaskinen - hvad betyder de egentlig?

Undrer du dig også over, hvad symbolerne på opvaskemaskinen betyder? Så er du langt fra den eneste. Der findes i dag så mange forskellige symboler på vores opvaskemaskiner, at de fleste af os for længst har mistet overblikket.

Men er du træt af altid bare at vælge det første og det bedste program på displayet, så skal du læse denne guide. Vi giver dig her et overblik over de 5 mest gængse symboler på opvaskemaskinen og hvad de betyder.

AdobeStock_74889388

De 2 mest anvendte opvaskemaskine-symboler

Det er de færreste opvaskemaskiner, der er helt ens. Afhængig af producenten vil symboler og vaskeprogrammer variere. Men der findes dog nogle programmer, som går igen på stort set alle moderne opvaskemaskiner, og som derfor er særligt vigtige at kende til:

  1. ECO-symbolet står for det miljøvenlige opvaskeprogram. Dette program er kendetegnet ved, at det bruger mindre vand og vasker ved en lavere temperatur. Det tager derfor også længere tid at gennemføre. Udover at være miljøvenligt, er det også økonomisk fordelagtigt at bruge, da du sparer på både vand og strøm. 
  1. Auto-symbolet er et program, der automatisk indstiller vasketiden og temperaturen på vandet ud fra, hvor beskidt det pågældende service er. Det er derfor også et vaskeprogram, som kan anvendes til alt slags service lige meget, hvor beskidt det er. Det er altså smart!


Hvad betyder uret, vandstrålerne og gryden så?

Disse tre symboler findes på de fleste moderne opvaskemaskiner, men langt fra alle ved, hvad de står for.

  1. Uret (Hurtigvask-symbolet) står for det hurtige vaskeprogram, som vasker hurtigst af alle programmerne. Dog kan det være sværere at få servicet skinnende rent på så kort tid. Derfor er det en god idé kun at anvende dette program, når servicet ikke er alt for beskidt.
  1. Vandstrålerne (Skyl-symbolet)  står for et program, der er egnet til at fjerne efterladenskaberne på meget snavset service. Det kan være en rigtig god idé at anvende, hvis servicen skal stå i opvaskeren i flere dage, da man på den måde forhindrer den trælse lugt. Vær opmærksom på, at dette program altså ikke vasker dit service helt rent – det skylder det bare.
  1. Gryden (70+-symbolet)  er det program, der er bedst egnet til at fjerne snavs på meget beskidt service. Programmet vasker på højere grader, og fjerner derfor også lettere genstridigt snavs fra gryder og pander.

 

Sørg også for at kende vedligeholdelses-symbolerne på opvaskemaskinen

Det er mindst lige så vigtigt, at du kender til de forskellige vedligeholdelses-symboler på din opvaskemaskine. Det er nemlig altafgørende for dit opvaskeresultat at du ved, hvad du skal gøre, når den røde lampe lyser.

Det er slet ikke sundt for maskinen at køre videre, hvis den mangler salt eller afspændingsmiddel. Og du vil også opleve, at den ikke vasker optimalt, hvis ikke dette bliver taget hånd om.

Her er de to vigtigste symboler på opvaskemaskinen, som du skal kende til:

  1. Sol-symbolet fortæller dig, at din opvaskemaskine har brug for mere afspændingsmiddel. Det er nødvendigt at benytte afspændingsmiddel, hvis du vil have en strålende blank opvask. 
  1. Pile-symbolet fortæller dig, at din opvasker har brug for mere salt. Det er vigtigt at påfylde salt, hvis du vil undgå kalkaflejringer på dine glas.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter