Fagmandens tips & fif

Inspiration til julemenuen

Julen nærmer sig, og som altid står julen på hygge og god mad - og du kan selvfølgelig tilberede det meste af din julemenu i dampovnen. Vi har samlet nogle af de mest klassiske juleopskrifter, som du med fordel kan tilberede i din dampovn. Læs med og bliv inspireret. 

1-juleand

Kartofler

Sousvide
Til de brunede kartofler, er det en fordel at sous vide-tilberede dine små kartofler i dampovnen. det giver fastere konsistens, så kartoflerne ikke går i stykker når de brunes. De små, rensede kartofler vakuumpakkes og tilberedes ved 85°C damp i 50-80 minutter.

Damp
De hvide kartofler kan naturligvis også tilberedes i dampovnen – disse behøver dog ikke vakuum-pakkes inden tilberedning. De rensede kartofler tilberedes ved 100°C damp i 28-40 minutter.


Andebryster

Ingredienser:
4 andebryster
Olie
Salt og peber

Tilberedning:
Rids andebrysternes skindside, smør dem med lidt olivenolie, og gnid med med salt og peber. Læg brysterne i vakuumposen, som vakuumpakkes. Tilberedes ved 58°C i ca. tre timer. Hvis du ikke har så lang tid, kan andebrysterne tilberedes ved 70°C damp i 60 minutter. Væden fra vakuumposen kan bruges til sovsen. Inden anretning steges skindsiden sprød på en varm pande.


Rødkål

Ingredienser:
1 kg fintsnittet rødkål
2 dl eddike
1,5 dl ribssaft (ribsgele kan også bruges)
150 g sukker (mindre, hvis du vil have den mindre sød)
1 tsk salt

Tilberedning: 
Alle ingredienserne puttes i en vakuumpose, der forsegles. Rødkålen tilberedes ved 100°C i 30-60 minutter afhængig af hvilken konsistens du ønsker.

Disse opskrifter er udviklet af Gorenje

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter