Bag en smuk og lækker cheesecake med tyttebær og honningkager, der har en dejlig smag af jul.
Jule cheesecake
Kagen skal stå på køl mindst 3 timer før den løsnes fra formen og servers - lad den helst stå i køleskabet natten over.
Ingredienser
Bund:
- 125 g honningkager
- 125 g Digestive kiks
- 100 g smeltet smør
Ostecreme:
- 600 g flødeost (naturel)
- 379 g kondenseret mælk
- 4 æg
- 1 citron
- 1 spsk vaniljesukker
Gele:
- 2 stk husblas
- 200 ml tyttebærsaft
- 200 g frosne tyttebær
Sådan gør du
1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med mixeren.
2. Tilsæt honningkage og digestive kiks.
3. Bland med det smeltede smør og tryk det ud i en springform (ca. 24 cm).
4. Bages ved 170ºC i ca 6-8 minutter.
5. Tag ud af ovnen og sænk varmen til 150ºC.
6. Riv skallen af en citron og pres ca. 2 spsk saft ud.
7. Skift mixeren ud med piskeskål og ballonpiskeris i din køkkenmaskine.
8. Pisk flødeosten blød og tilsæt derefter kondenseret mælk og citronsaft + revet skal.
9. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk sammen til en jævn dej.
10. Hæld fyldet over kiksebunden og sæt kagen i ovnen ved 150ºC.
11. Bages i ca. 30-40 minutter.
12. Når kagen er færdigbagt afkøles den helt.
13. Læg husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
14. Opvarm 100 ml af tyttebærsaften.
15. Pres vandet ud af husblasen, tilsæt det til den varme tyttebærsaft og lad husblasen smelte ind i den.
16. Tilsæt derefter den resterende saft og de frosne tyttebær.
17. Hæld den over din helt afkølede cheesecake inden gelen størkner.
18. Lad din cheesecake stå natten over i køleskabet, dog mindst 3 timer inden du løsner formen.
Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM