Fagmandens tips & fif

Opskrift på hindbærboller

Hvorfor lave almindelige boller, når du kan lave hindbærboller? 
Her får du opskriften på lækre laktosefri hindbærboller, som også kan være et alternativ til den klassiske fastelavnsbolle. ;-)

600x400hindbaerboller

Ingredienser

Dej 

  • 1800 ml havremælk
  • 150 g gær
  • 400 g sukker
  • 3 spsk stødt kardemomme
  • 4 tsk salt
  • 2500 g mel (+ mere hvis nødvendigt)
  • 350 g mælkefrit smør/margarine

Fyld

  • 800 g mælkefri kvark (Alpro go on eller græsk vanilje fungere bedst)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver (hvis du ikke bruger kvark med vaniljesmag)
  • 800 g hindbær (frosne eller friske)
  • ca.  300 ml ahornsirup til pensling af bollerne

 

Sådan gør du 

1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med stålskål, dejkrog og dejkniv.

2. Varm havremælk, indtil den er omkring 40 ºC . Hæld det i skålen. 

3. Smuldr al gæren i skålen og start maskinen ved lav hastighed. 

4. Tilsæt kardemomme, salt og sukker og bland ingredienserne sammen. 

5. Begynd at tilføje mel lidt efter lidt. Når du har tilsat ca. 3/4 af melet tilsættes det smeltede smør.

6. Hold maskinen på lav-middel hastighed og tilsæt resten af melet. Indstil timeren til 10 minutter. 

7. Del dejen i tre stykker. Lad den ene del blive i Ankarsrum skålen og dæk den til. Flyt de to andre dele over i andre skåle og dæk dem til. 

8. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter. 

9. Vend en dej ad gangen ud på en meldrysset overflade og del i tre dele. 

10. Form hver del til en rulle og del i små stykker. Tril hvert stykke til en kugle og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bagte 9 store boller ad gangen, men du kan også lave små boller. 

11. Dæk til og lad bollerne hæve i 15 minutter. 

12. Bland mælkefri kvark og sukker (evt. vanilje) til fyldet. 

13. Forvarm ovnen til 200 ºC. 

14. Hæld mel på toppen af en tallerken, dyp bunden af et lille drikkeglas i melet og tryk en rund midte i hver bolle. 

15. Fyld midten med 2-3 hindbær og 1-2 spsk kvark-sukkerblanding. Du kan også trykke en eller to hindbær på toppen. 

16. Pensl bollerne med ahornsirup. 

17. Bages i ovnen i 15 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune og føles faste. 

Gentag fase 10-17 indtil du har bagt alle bollerne.

God fornøjelse!

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter