Hvorfor lave almindelige boller, når du kan lave hindbærboller?
Her får du opskriften på lækre laktosefri hindbærboller, som også kan være et alternativ til den klassiske fastelavnsbolle. ;-)
Ingredienser
Dej
- 1800 ml havremælk
- 150 g gær
- 400 g sukker
- 3 spsk stødt kardemomme
- 4 tsk salt
- 2500 g mel (+ mere hvis nødvendigt)
- 350 g mælkefrit smør/margarine
Fyld
- 800 g mælkefri kvark (Alpro go on eller græsk vanilje fungere bedst)
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver (hvis du ikke bruger kvark med vaniljesmag)
- 800 g hindbær (frosne eller friske)
- ca. 300 ml ahornsirup til pensling af bollerne
Sådan gør du
1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med stålskål, dejkrog og dejkniv.
2. Varm havremælk, indtil den er omkring 40 ºC . Hæld det i skålen.
3. Smuldr al gæren i skålen og start maskinen ved lav hastighed.
4. Tilsæt kardemomme, salt og sukker og bland ingredienserne sammen.
5. Begynd at tilføje mel lidt efter lidt. Når du har tilsat ca. 3/4 af melet tilsættes det smeltede smør.
6. Hold maskinen på lav-middel hastighed og tilsæt resten af melet. Indstil timeren til 10 minutter.
7. Del dejen i tre stykker. Lad den ene del blive i Ankarsrum skålen og dæk den til. Flyt de to andre dele over i andre skåle og dæk dem til.
8. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter.
9. Vend en dej ad gangen ud på en meldrysset overflade og del i tre dele.
10. Form hver del til en rulle og del i små stykker. Tril hvert stykke til en kugle og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bagte 9 store boller ad gangen, men du kan også lave små boller.
11. Dæk til og lad bollerne hæve i 15 minutter.
12. Bland mælkefri kvark og sukker (evt. vanilje) til fyldet.
13. Forvarm ovnen til 200 ºC.
14. Hæld mel på toppen af en tallerken, dyp bunden af et lille drikkeglas i melet og tryk en rund midte i hver bolle.
15. Fyld midten med 2-3 hindbær og 1-2 spsk kvark-sukkerblanding. Du kan også trykke en eller to hindbær på toppen.
16. Pensl bollerne med ahornsirup.
17. Bages i ovnen i 15 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune og føles faste.
Gentag fase 10-17 indtil du har bagt alle bollerne.
God fornøjelse!
Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM