Fagmandens tips & fif

Opskrift på julekage

En dejlig julekage med frosting og tyttebær - se opskriften fra Ankarsrum her.

julekage

Julekage

Bagetid: 45 minutter

Ingredienser

Gingerbread:

  • 180 g lys muscovadosukker
  • 45 g sukker
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 6 æg
  • 210 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk malet ingefær
  • 2 spsk kanel 
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 125 g tyttebærsyltetøj
  • 100 g neutral yoghurt eller creme fraiche

Frosting:

  • 200 g flødeost (naturel)
  • 100 g fløde
  • 90 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • appelsinskal og friske tyttebær til pynt

Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 175ºC og smør en bradepande.

2. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med skål og ballonpiskeris.

3. Bland smør, muscovadosukker og almindeligt sukker og pisk i mindst 5 minutter. Tilsæt herefter 1 øg ad gangen og pisk i et minutter. 

4. Bland alle tørre ingredienser sammen og tilsæt i æggeblandingen. Vend forsigtigt rundt til det hele er godt blandet. 

5. Tilsæt forsigtigt tyttebærsyltetøj og yoghurt, bland og hæld i bradepanden. 

6. Bag nederst i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af på bagepapir, da den ellers nemt vil klæbe til underlaget. 

7. Pisk alle ingredienserne til  din frosting sammen. Det skal piskes fast og cremet og du kan eventuelt tilføje mere appelsinsaft. 

8. Læg kagen på et fad og fordel rigeligt frosting ud. Pynt med friske tyttebær og appelsinskal. 

God fornøjelse! 

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter