Intet giver en bedre julestemning end duften af nybagte gingerbread! Bag de lækre julekager med opskriften fra Ankarsrum.
Gingerbread
Bagetid: 5 minutter
(Dejen skal hvile natten over)
Ingredienser
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 225 g sukker
- 1/2 dl sirup
- 1 dl fløde
- 1 spsk malet ingefær
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt nelliker
- 1 tsk natron
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
1. Smelt sukker, smør og sirup, og hæld det derefter i en skål.
2. Tilsæt alle krydderierne, natron og fløden - rør sammen.
3. Tilsæt melet, lidt ad gangen, indtil du har en jævn dej.
4. Lad dejen hvile i køleskabet natten over.
5. Indstil ovnen til 225ºC.
6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud.
7. Lav dine gingerbreads ved at bruge udstikker eller en kniv.
8. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kagerne i ovnen i ca. 5 minutter.
9. Lad kagerne afkøle på en tallerken.
God fornøjelse!
Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM