Denne opskrift giver en lækker klassisk 16 cm bagt cheesecake med en god kiksebund. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.
Det skal du bruge til kagebunden:
100 g grahamskiks
2 spsk sukker
60 g smeltet smør
Det skal du bruge til fyldet:
500 g smøreost
2 spsk hvedemel
3 mellemstore æg
40 ml fløde
1 tsk vaniljeekstrakt
Kagebunden
- Forvarm ovnen til 180 °C
- Knus dine grahamskiks i en blender til en fin krumme.
- Bland krummerne med det smeltede smør og sukker, og kom derefter blandingen ned i en 16 cm rund kageform.
- Bag kagebunden i 10 minutter ved 180 °C for at gøre den sprød og perfekt.
Fyldet
Pisk osten, indtil den er cremet. Tilsæt herefter sukker, fløde, vaniljeekstrakt, mel og æg.
Montering
- Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet. Stil knappen på PlusSteam -symbolet, varm ovnen op til 180 °C og tryk på PlusSteam -knappen. Vent kun 5 minutter, og du er klar til at bage. Almindelig ovn: forvarm til 180 °C.
- Hæld fyldet over kagebunden og bag i 15 minutter ved 180 °C.
- Skru temperaturen ned til 120 °C, og bag i endnu 25 minutter, eller indtil fyldet er stivnet, og det kun er midten, der ser fugtig og bævrende ud.
- Tag den ud af ovnen og stil den på en rist. Lad cheesecaken køle af, indtil den er stivnet og blød som silke.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.