Fagmandens tips & fif

Lav den perfekte andesteg med mørt kød

Lav årets andesteg ved hjælp af en kombi dampovn - så kan du nyde saftigt kød med sprødt andeskind.

Sådan gør du: (Opskriften er til en andesteg på 3500 g)

  1. Rens og klargør din and som du plejer. Tænd samtidig ovnen på 220°C over-/undervarme. Placér anden på en bageplade med ryggen opad. Brun anden i 15 minutter. Vend derefter anden og brun videre i 10 minutter.
  2. Tag anden ud og hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden. Krydder med salt og peber.
  3.  Læg anden tilbage i bradepanden med ryggen opad og tilsæt 1 dl vand. Start ovnen – nu på intervaldamp 100°C. Tilbered anden i 3 timer. Vend igen anden og fortsæt tilberedningen i 1,5 time.
  4. For at give skindet den sidste sprødhed tilberedes anden til sidst kort på turbogrill ved 180°C i max. i 15 minutter.
  5.  Herefter kan anden parteres og serveres umiddelbart bagefter.

Du kan også med fordel tilberede anden først på eftermiddagen, lade den afkøle og grovpartere den i bryst og lårstykker. Ved servering varmes anden op på turbogrill 160°C og finparteres ud inden servering.

Når anden ikke vejer 3500g 
- men mere eller mindre, kræver det en ny tilberedningstid.

Beregn den nye tid ud fra følgende formel:
270 minutter gange andens vægt i gram, divideret med 3500

Hvis anden f.eks. vejer 4500 g bliver den nye tilberedningstid = 347 min, det svarer til knap 5 timer. De første 3 timer med ryggen opad og de sidste ca. 2 timer med brystet opad.

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.

 

juleand

Damp det hele!

AEG præsentere dampovne

AEG har givet ældgamle madlavningsteknikker et moderne twist. En rejse til fortidens fjerne køkkener inspirerede os til, at genfinde magien i den fugtighed, som blev væk i høje ovntemperaturer. Resultatet er en ovn, der på den mest skånsomme måde beskytter madens molekyler – og giver dig moderne tilbered-ning med damp og sous vide.

Almindelige ovne tilbereder med tør varme. Med moderne teknologi tilfører de nye ovne fra AEG en perfekt mængde damp, som forhindrer råvarernes naturlige fugt i at fordampe, forbedrer smagsnuancerne, konsi-stensen og farven uden at gå på kompromis med mørhed eller sprødhed.
Uanset hvad du vil tilberede, så er der et dampprogram, der får din ret til, at nå helt nye højder – og gør ethvert måltid til et lille mesterværk.

Se udvalget af AEG og VOSS dampovne

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter