Lav årets andesteg ved hjælp af en kombi dampovn - så kan du nyde saftigt kød med sprødt andeskind.
Sådan gør du: (Opskriften er til en andesteg på 3500 g)
- Rens og klargør din and som du plejer. Tænd samtidig ovnen på 220°C over-/undervarme. Placér anden på en bageplade med ryggen opad. Brun anden i 15 minutter. Vend derefter anden og brun videre i 10 minutter.
- Tag anden ud og hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden. Krydder med salt og peber.
- Læg anden tilbage i bradepanden med ryggen opad og tilsæt 1 dl vand. Start ovnen – nu på intervaldamp 100°C. Tilbered anden i 3 timer. Vend igen anden og fortsæt tilberedningen i 1,5 time.
- For at give skindet den sidste sprødhed tilberedes anden til sidst kort på turbogrill ved 180°C i max. i 15 minutter.
- Herefter kan anden parteres og serveres umiddelbart bagefter.
Du kan også med fordel tilberede anden først på eftermiddagen, lade den afkøle og grovpartere den i bryst og lårstykker. Ved servering varmes anden op på turbogrill 160°C og finparteres ud inden servering.
Når anden ikke vejer 3500g
- men mere eller mindre, kræver det en ny tilberedningstid.
Beregn den nye tid ud fra følgende formel:
270 minutter gange andens vægt i gram, divideret med 3500
Hvis anden f.eks. vejer 4500 g bliver den nye tilberedningstid = 347 min, det svarer til knap 5 timer. De første 3 timer med ryggen opad og de sidste ca. 2 timer med brystet opad.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.