Fagmandens tips & fif

Sådan vælger du den bedste vaskemaskine

 

Her får du et par tips til, hvordan du sparer på energiforbruget, når du bruger vaskemaskinen.

Vask ved lavere temperatur
Det meste tøj kan sagtens blive rent ved temperaturer på 20 oeller lavere. Halverer du vasketemperaturerne fra f.eks. 40 oC til 20 oC, kan du spare 55 % af strømmen. Husk at bruge et vaskemiddel, der er beregnet til lave temperaturer, så vaskekvaliteten ikke forringes.
 
Fyld maskinen helt op
En tommelfingerregel for, hvor meget du kan fylde i maskinen, lyder, at maskinen er passende fyldt, når du uden at presse tøjet sammen kan have din knyttede næve i tomrummet over tøjet.
 
Køb en maskine efter dit behov
Det er nemmere for store maskiner at blive energimærket med A++ eller A+++, men hvis du har en større maskine, end hvad dit behov er til, vil du have en tendens til ikke at fylde den op, inden du vasker. På den måde får du et større forbrug, selvom maskinen er mere effektiv pr. kg tøj. En nyere vaskemaskine har ofte elektronisk mængdekontrol, så mængden af vand tilpasses mængden af vasketøj, men en fyldt maskine er stadig det mest energibesparende.
 
Forkort vasketiden
Det er kun ved meget snavset vasketøj, der er brug for forvask, og det samme gælder de lange programmer. Hvis tøjet ikke er særligt snavset, bør du derfor vælge et kort program.
 
Varierer din elpris over døgnet?
Har du timeaflæst måler og måske betaler mindre for strømmen om natten, kan du overveje at vaske i dette tidsrum. Mange vaskemaskiner har indbygget timer, der betyder, du kan indstille den til at starte på et bestemt tidspunkt, så du for eksempel kan planlægge det med, at den er færdig til, når du står op om morgenen.
 
 


Sådan undgår du kalk 


Hold vaskemaskinen helt fri for kalk ved brug af kalkbinder en gang i kvartalet.
 
Du kan også bruge afkalkningstabs, men vi anbefaler kalkbinder, da det er en hel del billigere. Det eneste, du skal gøre, er at følge doseringsvejledningen på pakken, komme kalkbinderen i sæbeskuffen og køre en vask i en tom maskine på 90 C. Tjek bagefter trevlesien for kalkstumper.
Hvor ofte, du skal bruge det, afhænger af, hvor hårdt vandet er i dit lokalområde.

VORES GODE RÅD

Har du overvejet...

Det er flere ting som du skal overveje, når du skal købe ny vaskemaskine.. Når du skal købe en ny vaskemaskine, skal du starte med, at beslutte hvilken type vaskemaskine der passer bedst til dig:

- Frontbetjente vaskemaskiner
- Topbetjente vaskemaskiner
- Vaske-/tørremaskiner

Den frontbetjente vaskemaskine er det mest populære valg i Danmark, da den har en stor kapacitet og kan installeres i en vaskesøjle. Men en topbetjent vaskemaskine optager ikke nær så meget plads, og er ergonomisk bedre for din ryg. 
Du kan også vælge en vaske-/tørremaskine, der kan det hele som navnet indikerer. 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter