Fagmandens tips & fif

Rengør din vaskemaskine og undgå sur lugt

Vidste du godt, du burde rengøre din vaskemaskine hver anden måned – nej vel? Det er de færreste mennesker, der er klar over det, men vaskemaskinens varme og fugtige omgivelser er det rene paradis for bakterier. Derfor er det så umådelig vigtigt du husker at rengøre din vaskemaskine med jævne mellemrum. Får disse bakterier lov til at leve deres eget liv, vil du højst sandsynligt ende ud med en vaskemaskine der lugter surt.

washing-machine-2712156_1920

Hvorfor lugter min vaskemaskine egentlig?

Hvis din vaskemaskine begynder at lugte jordslået eller surt, så er det ofte fordi der har ophobet sig skidt og kalk i maskinen. Selvom det kan være svært at se med det blotte øje, så kræver det en grundig rengøring at få bugt med de ophobede mængder sæberester, kalk og smuds. Udover den manglende rengøring af vaskemaskinen, så kan den også begynde at lugte, hvis du ikke holder låge og sæbeskuffe åben efter du har kørt en vask. Gør du ikke det, så forbliver al fugten i maskinen og det giver bakterierne et gunstigt miljø, hvor de trives lidt for godt. 

Rengøring af vaskemaskine – step by step

Men hvordan skal du så gøre maskinen ren? Du får her 4 steps til hvordan du bedst rengør din vaskemaskine:

Step 1: Tag trevlesien ud og rengør den (denne er placeret nederst i maskinen). Når trevlesien er fyldt, kan din vaskemaskine ikke centrifugere og derfor skal trevlesien renses og tømmes.

Step 2:  Rens sæbeskuffen for sæberester og smuds. Brug gerne en lille børste (f.eks. en gammel tandbørste). Det er en god idé at tage skuffen ud og rengøre hullet hvor skuffen sidder.

Step 3: Tør ruden og plastikkanten af for snavs. Brug en fugtig klud til at fjerne kalkrester og smuds, og husk at kom godt ind i revner og sprækker. Er der meget kalk så kan du anvende eddike til at få de sidste genstridige kalkpletter af plastikkanten.

Step 4: Kør en kogevask på over 90ºC. Dette er en god måde at afslutte din rengøring da det med garanti vil fjerne de sidste bakterier i din vaskemaskine.

5 tips – Sådan forebygger du lugt i fremtiden

Her er 5 gode tips til at holde din vaskemaskine ren i fremtiden, så du undgår at den sure lugt kommer igen:

  1. Giv maskinen en hovedrengøring hver anden måned, som den vi har beskrevet ovenfor.

  2. Kør en kogevask et par gange om måneden for at dræbe bakterier.

  3. Lad altid sæbeskuffe og låge stå åben efter en vask, så kan maskinen lettere tørre indvendigt.

  4. Afkalk maskinen ved hjælp af et afkalkningsmiddel. Der er meget kalk i vandet i de fleste byer, og kalk har det med at ophobe sig i maskinen. Det er derfor en god idé at afkalke maskinen en gang om året.

  5. Brug gerne flydende vaskemiddel, da det ikke lige så nemt sætter sig fast i sæbeskuffen.

 

Derfor skal du rengøre din vaskemaskine

Hvis du husker at rengøre din vaskemaskine, så får du en langt mere effektiv maskine, som efterlader et pænere og renere resultat. Foruden en forbedret effektivitet vil du også opleve at din vaskemaskinens levetid forlænges fordi du vedligeholder den korrekt. I sidste ende er det en god investering at passe på din vaskemaskine ved at rengøre den korrekt.  

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter