Fagmandens tips & fif

Brug mikrobølgeovnen og gør den godt rent

Brug mikroovnen smart og effektivt, så du samtidigt kan spare på strøm og energiudledning.. Hvis du følger disse enkelte råd er du godt på vej!

 
Små portioner
Ved at opvarme og tilberede små portioner i mikrobølgeovnen frem for i en almindelig ovn kan du spare op til 70 % af elforbruget.
 
Mindre vand
Ofte kan vandet helt undværes ved kogning i mikroovn. Hvis ikke det kan undværes, så brug så lidt som muligt. Jo mindre vand – jo mindre elforbrug.
 
Jævn fordeling af maden
Jo mere du kan fordele og brede maden ud på en stor tallerken eller i et fad, jo mindre elforbrug. Med en jævn fordeling af maden fordeles varmen hurtigere og bedre, end når maden er klumpet sammen i en lille skål. Jo fladere ret, jo kortere tid.
 
Læg låg på
Ved at dække maden til med et plastlåg, mikrobølgefilm, en tallerken eller andet anvendeligt materiale, holder det på varmen og fordeler den bedre. Og desuden letter det rengøringen.
 
Brug ikke mikroovnen til optøning
Det bruger meget energi at bruge mikrobølgeovnen til optøning. Du bør derfor kun bruge den til optøning af de færdigretter, der kræver det for at bevare kvaliteten.

GODT TIP TIL RENGØRING

Sådan rengør du mikrobølgeovnen

En våd klud og et par minutter af din tid er alt, du skal bruge for at få mikrobølgeovnen ren for skidt og madrester med denne smarte metode.
 
Tricket består af to simple trin:
  1. Læg en våd klud ind i mikrobølgeovnen og tænd for den i 1 minut på mellemhøj varme
  2. Tag handsker på. Åbn ovnen og tør den af med den varme, våde klud. Dampen fra kluden skulle nu have løsnet skidtet i ovnen, så det er lige til at tørre af
Skulle skidtet efterfølgende ikke være helt væk, så gentag metoden.
 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter