Fagmandens tips & fif

Sådan finder du den bedste opvaskemaskine

Det er de færreste, som kan leve uden en opvaskemaskine. Den sparer dig fra oceaner af tid og sørger for, at dit køkken altid er pænt og ryddeligt.

Men hvilken model skal du vælge? Og hvad kendetegner de bedste opvaskemaskiner? – det er blot nogle af de mange spørgsmål, der opstår, når du er på udkig efter en ny opvaskemaskine.

I denne guide prøver vi at spore dig ind på netop dette, og dermed klæde dig på til at finde den bedste opvaskemaskine for netop din husstand.

 
 

Det skal du overveje i din søgen efter den bedste opvaskemaskine

Inden du går ud og investerer i en ny opvaskemaskine, er det er først og fremmest vigtigt at overveje, hvilken model som passer til dit køkken – både hvad angår pladsen og stilen.

Er den bedste opvaskemaskine for dig en, der er:

  • Integrerbar?
  • Fritstående?
  • Smal?

Integrerede opvaskemaskiner

En integreret opvaskemaskine blender ind og giver dig mulighed for at bevare det stilrene look i dit køkken. Den bliver leveret uden front, så du nemt kan montere en køkkenlåge, som passer til resten af dit køkkendesign.

Et godt bud på en integreret opvaskemaskine kunne være denne fra Siemens, som har plads til 12 kuverter:

siemens-maskine


SIEMENS SX614X04AE


Fritstående opvaskemaskiner

Den fritstående opvaskemaskine kan stilles under køkkenbordet eller stå for sig selv. Den er velegnet til de køkkener, hvor der i selve køkkenskelettet ikke er gjort plads til en opvaskemaskine. Den leveres med top- og sideplader, så du har mulighed for at stille den frit i rummet.Et bud på en fritstående opvaskemaskine kunne være denne fra producenten Scandomestic, som har plads til 12 kuverter:

scandomestic-maskine

SCANDOMESTIC SFO 3501

Smalle opvaskemaskiner

De smalle opvaskemaskiner er kendetegnet ved at have en bredde på kun 45 cm. De er derfor perfekt egnet til små køkkener, hvor pladsen er trang. Grundet størrelsen kan den rumme færre kuverter per vask end de større modeller, men den efterlader dit service mindst lige så rent.

Herunder finder du et godt bud på en smal opvaskemaskine fra Bosch med plads til 9 kuverter:

bosch-maskine

BOSCH SPV25CX01E

Det skal du vide, inden du vælger opvaskemaskine

Det kan være svært at gennemskue alle de mange funktioner og specifikationer moderne opvaskemaskiner har. Men det er dog vigtigt, du bruger den nødvendige tid på at sætte dig ind i det, da der kan være meget stor forskel på, hvor effektive og energivenlige de bedste opvaskemaskiner er.

Vær opmærksom på energiklassen:

Opvaskemaskiner findes typisk i energiklasser fra A+++ til D, hvor førstnævnte er det mest energibesparende. For at skåne miljøet og spare penge på elregningen er det vigtigt at være opmærksom på, hvilket energimærke din næste opvaskemaskine har.


Vær opmærksom på støjniveauet:

Åbne køkkener er i dag blevet rigtig populære, da de sætter de bedste rammer for socialt samvær. Dog stiller de også store krav til din opvaskemaskines støjniveau. De bedste opvaskemaskiner har derfor et lydniveau på omkring 40 decibel.

Vær opmærksom på kapacitet:

Du skal være sikker på, at din nye opvaskemaskine har en kapacitet, som dækker din families behov. Typisk kan de fleste traditionelle opvaskemaskiner rumme 12-14 kuverter per vask, hvilket passer meget godt til en større husstand på omkring 4-5 personer.

 

Find markedets bedste opvaskemaskiner hos El-Salg

På Elsalg.dk finder du altid et bredt udvalg af markedets bedste opvaskemaskiner, og så endda til konkurrencedygtige priser. Sortimenter byder på alt lige fra energivenlige og lydsvage maskiner til maskiner med særlige vaskeprogrammer og stilfuldt design. Du har derfor rig mulighed for at finde den bedste opvaskemaskine til lige præcis dine behov.

 Se udvalg

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter