Gode råd, tips og inspiration

Sådan bruger du opvaskemaskinen bedst

Written by Elsalg | Aug 6, 2018 1:22:09 PM
Her viser vi dig hvordan du sparer penge, el og vand, når du bruger opvaskemaskinen, og lær hvordan du læser energimærket. Ved du desuden om det er bedst, at skylle af inden du kommer service i opvaskemaskinen?
 
 
Fyld maskinen
Ved at fylde opvaskemaskinen helt, inden du starter den, sparer du både el og vand, og du slider desuden mindre på maskinen. Selvom nogle af de nyere modeller har elektronisk mængdekontrol, hvor de automatisk tilpasser mængden af vand til mængden af opvask, er en fyldt maskine stadig det mest energivenlige.
 
Lave vasketemperaturer
Vælg altid så lav en temperatur som muligt og det korteste program, som er tilstrækkelig for at vaske servicet rent. En opvask ved 65 oC bruger 10-20 % mere strøm, end hvis opvasken havde kunnet nøjes med 50-55 oC.
 
 

Hvordan læses energimærket?

 
 
På energimærket kan du se, hvor energieffektiv opvaskemaskinen er på en skal fra A+++ til D. Derudover oplyser mærket det årlige energi- og vandforbrug samt tørreevne, antal kuverter og støjniveau.
A+++ er den mest energieffektive opvaskemaskine. Ifølge Energistyrelsen koster en maskine med plads til 13 kuverter og energimærke A 733 kr. om året, hvor en tilsvarende størrelse opvaskemaskine i energiklasse A+++ koster 517 kr.