Et køleskab har forskellige kølezoner, og det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvor du lægger pålægget, agurken eller osten.
Nogle moderne køleskabe har en 0-zone, hvor temperaturen ligger på frysepunktet. Ved 0° C er det for koldt til, at bakterier kan formere sig. 0-zonen holder derfor varerne friske i tre gange så lang tid som ved +5 oC.
Kig eventuelt i brugsvejledningen til dit køleskab og fat termometeret og tjek temperaturen. Maden holder sig nemlig bedst, hvis den hverken har det for varmt eller for koldt.
+8 oC: Tilberedte fødevarer, kager, eksotiske frugter, smør, marmelade, mayonnaise, remoulade, gær, vin og øl.
+5 oC: Mejeriprodukter, juice, ost og æg. Grøntsagsskuffen er ofte placeret i denne zone. Her opbevares tomat, agurk, peberfrugter og eksotiske frugter, der er taget af.
0-zonen: Fersk kød, fisk, pålæg, bær, kål, salat, løg, champignon. Har dit køleskab ikke 0-zone, skal fødevarerne opbevares ved +5 oC.