Gode råd, tips og inspiration

Sådan slipper du af med lugten i køleskabet

Written by Elsalg | Jun 11, 2018 9:32:44 AM

Køleskabet skal helst ikke afgive en ubehagelig lugt, men måske synes du, du har prøvet alt for at slippe af med den. Her er dog et par tricks, som du måske endnu ikke har afprøvet.

Gør du køleskabet rent cirka en gang i ugen, behøver du kun sjældent at kaste dig ud i den helt store og gennemgribende omgang. Vask det med vand og lidt opvaskemiddel og sørg for, at alt er tørt, inden du igen fylder køleskabet op.
 
For at finde årsagen til den ubehagelige lugt er det nemmeste at starte med at tjekke, om dine madvarer er opbevaret forsvarligt og i tætlukket emballage samt om holdbarhedsdatoen er overskredet. Derefter tjekker du for spildte madvarer, og du skal her være opmærksom på, at der kan samle sig snavs og rester i dryp-renden bagerst i køleskabet. Er det tilfældet, kan det forhindre fugten i at komme ud af kølerummet. Dryp-renden renses nemt ved hjælp af en vatpind eller en piberenser.
 
Afrimningsskålen kan være synderen
Er det ikke en af de typiske årsager, der er nævnt øverst, kan det meget vel være afrimningsskålen bagerst i køleskabet, der er synderen. Madvarer må ikke røre ved skabets bagvæg, da de fryser fast, og når isen smelter, vil mad og vand løbe ned i afløbshullet. Maden vil efterfølgende varmes op i afrimningsskålen og få det til at lugte grimt. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at trække køleskabet ud og rengøre skålen. Husk også at rense afløbet inde i køleskabet med en vatpind eller piberenser. Derefter tømmer du køleskabet og vasker både selve skabet, dets hylder og skuffer grundigt med vand og sæbe. Vær sikker på, at hylder og skuffer er helt tørre, inden du sætter dem tilbage på plads, da fugt er grobund for skimmelsvamp.