Fagmandens tips & fif

Sådan slipper du af med lugten i køleskabet

Køleskabet skal helst ikke afgive en ubehagelig lugt, men måske synes du, du har prøvet alt for at slippe af med den. Her er dog et par tricks, som du måske endnu ikke har afprøvet.

Gør du køleskabet rent cirka en gang i ugen, behøver du kun sjældent at kaste dig ud i den helt store og gennemgribende omgang. Vask det med vand og lidt opvaskemiddel og sørg for, at alt er tørt, inden du igen fylder køleskabet op.
 
For at finde årsagen til den ubehagelige lugt er det nemmeste at starte med at tjekke, om dine madvarer er opbevaret forsvarligt og i tætlukket emballage samt om holdbarhedsdatoen er overskredet. Derefter tjekker du for spildte madvarer, og du skal her være opmærksom på, at der kan samle sig snavs og rester i dryp-renden bagerst i køleskabet. Er det tilfældet, kan det forhindre fugten i at komme ud af kølerummet. Dryp-renden renses nemt ved hjælp af en vatpind eller en piberenser.
 
Afrimningsskålen kan være synderen
Er det ikke en af de typiske årsager, der er nævnt øverst, kan det meget vel være afrimningsskålen bagerst i køleskabet, der er synderen. Madvarer må ikke røre ved skabets bagvæg, da de fryser fast, og når isen smelter, vil mad og vand løbe ned i afløbshullet. Maden vil efterfølgende varmes op i afrimningsskålen og få det til at lugte grimt. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at trække køleskabet ud og rengøre skålen. Husk også at rense afløbet inde i køleskabet med en vatpind eller piberenser. Derefter tømmer du køleskabet og vasker både selve skabet, dets hylder og skuffer grundigt med vand og sæbe. Vær sikker på, at hylder og skuffer er helt tørre, inden du sætter dem tilbage på plads, da fugt er grobund for skimmelsvamp.

Vores gode råd

Har du prøvet med ymer eller eddike?


Eddike-tricket
En skål med eddike i kølesektionen vil fjerne de fleste ubehagelige lugte i køleskabet. Alternativt kan du bruge desinfektionsmidlet Rodalon, men vær opmærksom på, at det ikke må blandes med sæbe eller andre rengøringsmidler. Det er desuden ikke en god idé at bruge klorin et sted, hvor der opbevares madvarer.
 
Prøv med ymer
Du kan også prøve med ymer – det kræver dog en lille smule mere arbejde end med eddiken. Først tømmer du kølesektionen og vasker den med en våd klud og lidt opvaskemiddel. Tag noget køkkenrulle og dyp det i ymeren og smør det på indersiden af køleskabet. Så sætter du hylder og madvarer på plads igen og lader det stå natten over. Næste dag tømmer du skabet igen og fjerner ymeren med en ren klud og vand.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter