Gode råd, tips og inspiration

Sådan udnytter du bedst din ovns funktioner

Written by Elsalg | Sep 27, 2018 1:27:54 PM
Bruger du din ovn på bedst mulig vis? Der er flere måder, du kan udnytte din ovn bedre på... Små deltaljer som i det lange løb gør en forskel for energiudledning og din el-regning:)
 
Fyld ovnen op
Sæt al den mad, der kræver samme tilberedningstemperatur, i ovnen på samme tid. Hvis du for eksempel tilbereder kød samtidig med kartofler og kage, kan du spare op til 60 % på elforbruget, og retterne tager hverken smag eller varme fra hinanden. Derudover kan du bruge varmluft og indstille temperaturen 20 oC lavere end det, der står i opskriften.
 
Udnyt for- og eftervarmen
Bagte kartofler, en bradepandekage eller andre retter, der kræver mere end en halv times tilberedningstid, kan med fordel sættes ind i den kolde ovn. Tænd for ovnen og indstil den ønskede temperatur, når maden er i ovnen. Når maden har stået i ovnen i den tid, som opskriften anbefaler, slukker du for den og lader maden stå i yderligere 5-10 minutter. På denne måde udnytter du både for- og eftervarmen og sparer 10-25% strøm.
 
Tø maden op først
For det første tager det længere tid, men det bruger også ca. 30 % mere strøm at tilberede en frossen steg i ovnen end en optøet. Derfor bør du tø din mad op i køleskabet i god tid. Det sparer dig både for den unødige strøm, men maden bliver også bedre.