Fagmandens tips & fif

Sådan udnytter du bedst din ovns funktioner

Bruger du din ovn på bedst mulig vis? Der er flere måder, du kan udnytte din ovn bedre på... Små deltaljer som i det lange løb gør en forskel for energiudledning og din el-regning:)
 
Fyld ovnen op
Sæt al den mad, der kræver samme tilberedningstemperatur, i ovnen på samme tid. Hvis du for eksempel tilbereder kød samtidig med kartofler og kage, kan du spare op til 60 % på elforbruget, og retterne tager hverken smag eller varme fra hinanden. Derudover kan du bruge varmluft og indstille temperaturen 20 oC lavere end det, der står i opskriften.
 
Udnyt for- og eftervarmen
Bagte kartofler, en bradepandekage eller andre retter, der kræver mere end en halv times tilberedningstid, kan med fordel sættes ind i den kolde ovn. Tænd for ovnen og indstil den ønskede temperatur, når maden er i ovnen. Når maden har stået i ovnen i den tid, som opskriften anbefaler, slukker du for den og lader maden stå i yderligere 5-10 minutter. På denne måde udnytter du både for- og eftervarmen og sparer 10-25% strøm.
 
Tø maden op først
For det første tager det længere tid, men det bruger også ca. 30 % mere strøm at tilberede en frossen steg i ovnen end en optøet. Derfor bør du tø din mad op i køleskabet i god tid. Det sparer dig både for den unødige strøm, men maden bliver også bedre.
 

Rengøringstip til bradepander og riste

Lad brun sæbe blive din bedste ven


Brun sæbe kan også bruges, når du skal have dine bradepander og riste rene igen. Smør dem ind i den brune sæbe og læg herefter pladerne i en sort sæk eller to, så det er lukket helt tæt til. Er der meget fastbrændt snavs, kan du tilsætte 1 spiseske tredobbelt salmiakspiritus i posen. Posen skal stå forseglet natten over, og dagen efter kan du så tørre snavset af med en fugtig klud. Husk at bruge handsker.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter