Gode råd, tips og inspiration

Sådan kan du spare på din emhætte

Written by Elsalg | Jun 11, 2018 10:54:51 AM

En emhætte kan komme i mange udformninger – væghængt, lofthængt, skabsmonteret mv.. Fælles for dem alle er, at de skal have optimale forhold for at fungere ideelt, give dig det bedst mulige indeklima og samtidig sørge for, at der ikke bruges mere energi end nødvendigt. Du får her et par ideer til, hvordan du får så meget ud af din emhætte som muligt.

Brug det rigtige trin
Emhætten bruger cirka 50 % mere energi, når den kører på højeste trin end på laveste. Derfor bør du altid bruge det lavest mulige trin, der kan holde madosen ude af køkkenet og kun lade den køre på fuld kraft, når du laver mad, der lugter eller oser kraftigt.
 
Rens filteret
For meget fedt i filteret på virker sugeevnen, og du bør derfor rengøre det jævnligt for at undgå, at emhætten må køre på et højere trin for at opnå samme effekt. Det øger både elforbrug og støjniveau.
 
Filteret rengøres nemt ved at give det en tur i opvaskemaskinen. Det bør dog ikke vaskes sammen med porcelæn eller metalredskaber, da det kan resultere i misfarvninger og pletter på dit service. Hvis filteret er meget fedtet, kan du i stedet lægge det i blød med opvaskemiddel eller brun sæbe og skylle efter med kogende vand.
 
Brug emhætten hver gang
Medmindre der er mados i hele køkkenet, kan man nemt glemme at tænde for emhætten. Gør det til en vane at tænde den uanset hvor lidt eller meget os og lugt, der udvikles fra maden. Den sørger nemlig for, at fedt og lugt ikke bliver hængende i møblerne eller på lofter og vægge. Derudover gør den underværker for dit indeklima ved at forhindre skimmelsvamp og problemer med fugt.
 
LED
Sluk lyset i emhætten, når du ikke bruger det. Hvis der er mulighed for det, kan du spare både penge og energi ved at skifte den almindelige pære i emhætten ud med en LED eller sparepære.