Gode råd, tips og inspiration

Inspiration til julemenuen

Written by Elsalg | Nov 13, 2019 10:39:08 AM

Julen nærmer sig, og som altid står julen på hygge og god mad - og du kan selvfølgelig tilberede det meste af din julemenu i dampovnen. Vi har samlet nogle af de mest klassiske juleopskrifter, som du med fordel kan tilberede i din dampovn. Læs med og bliv inspireret. 

Kartofler

Sousvide
Til de brunede kartofler, er det en fordel at sous vide-tilberede dine små kartofler i dampovnen. det giver fastere konsistens, så kartoflerne ikke går i stykker når de brunes. De små, rensede kartofler vakuumpakkes og tilberedes ved 85°C damp i 50-80 minutter.

Damp
De hvide kartofler kan naturligvis også tilberedes i dampovnen – disse behøver dog ikke vakuum-pakkes inden tilberedning. De rensede kartofler tilberedes ved 100°C damp i 28-40 minutter.

Andebryster

Ingredienser:
4 andebryster
Olie
Salt og peber

Tilberedning:
Rids andebrysternes skindside, smør dem med lidt olivenolie, og gnid med med salt og peber. Læg brysterne i vakuumposen, som vakuumpakkes. Tilberedes ved 58°C i ca. tre timer. Hvis du ikke har så lang tid, kan andebrysterne tilberedes ved 70°C damp i 60 minutter. Væden fra vakuumposen kan bruges til sovsen. Inden anretning steges skindsiden sprød på en varm pande.

Rødkål

Ingredienser:
1 kg fintsnittet rødkål
2 dl eddike
1,5 dl ribssaft (ribsgele kan også bruges)
150 g sukker (mindre, hvis du vil have den mindre sød)
1 tsk salt

Tilberedning: 
Alle ingredienserne puttes i en vakuumpose, der forsegles. Rødkålen tilberedes ved 100°C i 30-60 minutter afhængig af hvilken konsistens du ønsker.

Disse opskrifter er udviklet af Gorenje