Pizzadej lavet fra bunden behøver ikke at være svært! Her finder du en nem og simple opskrift på pizzadej fra Ankarsrum.
Pizzadej
Hævetid: 3-5 timer
Bagetid: 2-3 minutter
Dej
Sådan gør du
1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med røreskål, dejrulle og dejkniv.
2. Tilsæt vand og gær. Start maskinen på lav hastighed og lad gæren opløses i vandet. Opløs gæren ved hjælp af dejrullen.
3. Tilsæt melet og derefter saltet. Ingredienserne blandes ved hjælp af dejrullen på lav hastighed i et par minutter, indtil der ikke er synligt tørt mel. Lad dejen hvile i skålen - med låg på - i 15-20 minutter.
4. Ælt derefter dejen ved hjælp af dejrullen ved middelhastighed i ca. 10-15 minutter. Mod slutningen af æltningen tilsættes en spsk. olivenolie, så dejen bliver ekstra glat og slipper let fra skålen.
5. Læg dejen ud på køkkenbordet og del den i fire lige store dele. Form til fire runde dejkugler, dæk dem til og lad dem hæve i 3-5 timer.
6. Et tip er at lægge dejkuglerne i plastikbeholdere (ca. 0,5 l) med låg på. De skal været øget mindst 50% i størrelsen før de er klar til at forme til pizzaer, der kan bages en pizzasten (eller en bageplade).
7. Forvarm pizzastenen (eller bagepladen) i 1 time inden du bager dine pizzer. Pizzastenen forvarmes højt i ovnen og ved maksimal varme, med grillelementet tændt.
8. Hæld en stor bunke mel på bordet.
9. Vip dejkuglen ud i melet og vend den en gang. Begynd derefter at bruge fingerspidserne til at trykke lige ned i dejen og flad dejen ud til en pizza form. Du skal ikke skubbe ud mod kanterne.
10. Når ovnen er forvarmet i mindst 50-60 minutter, kan du glide pizzaen over på bagestenen. Hold øje med pizzaen og tag den ud efter 2-3 minutter.
God fornøjelse!
Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM