Gode råd, tips og inspiration

Opskrift på hurtig pizzadej

Written by Elsalg | Oct 26, 2021 12:45:52 PM

Pizzadej lavet fra bunden behøver ikke at være svært! Her finder du en nem og simple opskrift på pizzadej fra Ankarsrum. 

Pizzadej

Hævetid: 3-5 timer
Bagetid: 2-3 minutter

Dej

  • 600 g mel/ eller pizzamel
  • 4 dl vand
  • 17 g salt
  • 6 g gæ
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du 

1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med røreskål, dejrulle og dejkniv. 

2. Tilsæt vand og gær. Start maskinen på lav hastighed og lad gæren opløses i vandet. Opløs gæren ved hjælp af dejrullen.

3. Tilsæt melet og derefter saltet. Ingredienserne blandes ved hjælp af dejrullen på lav hastighed i et par minutter, indtil der ikke er synligt tørt mel. Lad dejen hvile i skålen - med låg på -  i 15-20 minutter.

4. Ælt derefter dejen ved hjælp af dejrullen ved middelhastighed i ca. 10-15 minutter. Mod slutningen af æltningen tilsættes en spsk. olivenolie, så dejen bliver ekstra glat og slipper let fra skålen. 

5. Læg dejen ud på køkkenbordet og del den i fire lige store dele. Form til fire runde dejkugler, dæk dem til og lad dem hæve i 3-5 timer. 

6. Et tip er at lægge dejkuglerne i plastikbeholdere (ca. 0,5 l) med låg på. De skal været øget mindst 50% i størrelsen før de er klar til at forme til pizzaer, der kan bages en pizzasten (eller en bageplade). 

7. Forvarm pizzastenen (eller bagepladen) i 1 time inden du bager dine pizzer. Pizzastenen forvarmes højt i ovnen og ved maksimal varme,  med grillelementet tændt. 

8. Hæld en stor bunke mel på bordet.

9. Vip dejkuglen ud i melet og vend den en gang. Begynd derefter at bruge fingerspidserne til at trykke lige ned i dejen og flad dejen ud til en pizza form. Du skal ikke skubbe ud mod kanterne. 

10. Når ovnen er forvarmet i mindst 50-60 minutter, kan du glide pizzaen over på bagestenen. Hold øje med pizzaen og tag den ud efter 2-3 minutter. 

God fornøjelse! 

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM