Fagmandens tips & fif

Opskrift på hurtig pizzadej

Pizzadej lavet fra bunden behøver ikke at være svært! Her finder du en nem og simple opskrift på pizzadej fra Ankarsrum. 

pizzadej

Pizzadej

Hævetid: 3-5 timer
Bagetid: 2-3 minutter

Dej

  • 600 g mel/ eller pizzamel
  • 4 dl vand
  • 17 g salt
  • 6 g gæ
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du 

1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med røreskål, dejrulle og dejkniv. 

2. Tilsæt vand og gær. Start maskinen på lav hastighed og lad gæren opløses i vandet. Opløs gæren ved hjælp af dejrullen.

3. Tilsæt melet og derefter saltet. Ingredienserne blandes ved hjælp af dejrullen på lav hastighed i et par minutter, indtil der ikke er synligt tørt mel. Lad dejen hvile i skålen - med låg på -  i 15-20 minutter.

4. Ælt derefter dejen ved hjælp af dejrullen ved middelhastighed i ca. 10-15 minutter. Mod slutningen af æltningen tilsættes en spsk. olivenolie, så dejen bliver ekstra glat og slipper let fra skålen. 

5. Læg dejen ud på køkkenbordet og del den i fire lige store dele. Form til fire runde dejkugler, dæk dem til og lad dem hæve i 3-5 timer. 

6. Et tip er at lægge dejkuglerne i plastikbeholdere (ca. 0,5 l) med låg på. De skal været øget mindst 50% i størrelsen før de er klar til at forme til pizzaer, der kan bages en pizzasten (eller en bageplade). 

7. Forvarm pizzastenen (eller bagepladen) i 1 time inden du bager dine pizzer. Pizzastenen forvarmes højt i ovnen og ved maksimal varme,  med grillelementet tændt. 

8. Hæld en stor bunke mel på bordet.

9. Vip dejkuglen ud i melet og vend den en gang. Begynd derefter at bruge fingerspidserne til at trykke lige ned i dejen og flad dejen ud til en pizza form. Du skal ikke skubbe ud mod kanterne. 

10. Når ovnen er forvarmet i mindst 50-60 minutter, kan du glide pizzaen over på bagestenen. Hold øje med pizzaen og tag den ud efter 2-3 minutter. 

God fornøjelse! 

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter