Gode råd, tips og inspiration

Opskrift på hindbærboller

Written by Elsalg | Feb 21, 2022 9:49:34 AM

Hvorfor lave almindelige boller, når du kan lave hindbærboller? 
Her får du opskriften på lækre laktosefri hindbærboller, som også kan være et alternativ til den klassiske fastelavnsbolle. ;-)

Ingredienser

Dej 

  • 1800 ml havremælk
  • 150 g gær
  • 400 g sukker
  • 3 spsk stødt kardemomme
  • 4 tsk salt
  • 2500 g mel (+ mere hvis nødvendigt)
  • 350 g mælkefrit smør/margarine

Fyld

  • 800 g mælkefri kvark (Alpro go on eller græsk vanilje fungere bedst)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver (hvis du ikke bruger kvark med vaniljesmag)
  • 800 g hindbær (frosne eller friske)
  • ca.  300 ml ahornsirup til pensling af bollerne

 

Sådan gør du 

1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med stålskål, dejkrog og dejkniv.

2. Varm havremælk, indtil den er omkring 40 ºC . Hæld det i skålen. 

3. Smuldr al gæren i skålen og start maskinen ved lav hastighed. 

4. Tilsæt kardemomme, salt og sukker og bland ingredienserne sammen. 

5. Begynd at tilføje mel lidt efter lidt. Når du har tilsat ca. 3/4 af melet tilsættes det smeltede smør.

6. Hold maskinen på lav-middel hastighed og tilsæt resten af melet. Indstil timeren til 10 minutter. 

7. Del dejen i tre stykker. Lad den ene del blive i Ankarsrum skålen og dæk den til. Flyt de to andre dele over i andre skåle og dæk dem til. 

8. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter. 

9. Vend en dej ad gangen ud på en meldrysset overflade og del i tre dele. 

10. Form hver del til en rulle og del i små stykker. Tril hvert stykke til en kugle og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bagte 9 store boller ad gangen, men du kan også lave små boller. 

11. Dæk til og lad bollerne hæve i 15 minutter. 

12. Bland mælkefri kvark og sukker (evt. vanilje) til fyldet. 

13. Forvarm ovnen til 200 ºC. 

14. Hæld mel på toppen af en tallerken, dyp bunden af et lille drikkeglas i melet og tryk en rund midte i hver bolle. 

15. Fyld midten med 2-3 hindbær og 1-2 spsk kvark-sukkerblanding. Du kan også trykke en eller to hindbær på toppen. 

16. Pensl bollerne med ahornsirup. 

17. Bages i ovnen i 15 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune og føles faste. 

Gentag fase 10-17 indtil du har bagt alle bollerne.

God fornøjelse!

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM