Gode råd, tips og inspiration

Genbrug tørretumblerens kondensvand

Written by Elsalg | Sep 27, 2018 11:31:08 AM
En kondenstørretumbler samler fugten i vandbeholderen, og efter en stor omgang vasketøj kan der være helt op til 4 liter vand heri. Når vandet i tøjet fordamper, tager det ikke kalk og mineraler med, og derfor kan du sagtens bruge vandet til andre formål.

Kondensvandet indeholder ikke kalk, og det er derfor oplagt at bruge vandet til rengøring af badeværelset, hvor netop kalkrester kan være et problem. Kondensvandet er ligeledes oplagt til dit dampstrygejern, da det lader sig påvirke af vandets kalkindhold, og dit strygejern vil derfor elske at få tilført vand, hvor kalken allerede er fjernet.
 
Oven i hatten slipper du for, at skulle afkalke strygejernet, der i sig selv kan være en lidt besværlig proces. Endelig kan du bruge vandet fra kondenstørretumbleren til ,at vande dine blomster med. Sarte blomster som orkideer kan have godt af ikke at blive tilført de store kalkmængder, der findes i det almindelige vand fra vandhanen. Det kan dog være en god idé lige at lade vandet løbe gennem et filter først for at sortere tøjfibre og rester af vaskemiddel fra.
Du kan sagtens bare bruge et almindeligt kaffefilter til rensningen.