Lav årets flæskesteg ved hjælp af en kombidampovn. Du får lækkert mørt kød og sprøde svær!
Sådan gør du: (Opskriften er til en flæskesteg på 2000 g)
- Rids sværene og læg stegenpå en rist placeret på en bradepande.
- Start dampprogrammet på 96°C og damp stegen i 25 minutter. Krydr stegen med salt og en anelse peber – gnid blandingen ned mellem sværene.
- Sæt igen stegen i ovnen og start turbogrill programmet på 170°C.
- Montér stegetermometer/madlavningstermometer i ovnen og placer det i enden af stegen. Indstil kernetemperaturen til 60°C. På den måde sikrer du, at din steg altid er supermør og saftig – og samtidig giver det kombinerede grill-/varmluftsprogram med garanti sprøde svær.
OBS: Juster altid højden på din flæskesteg med fx sølvpapir. Det giver en mere jævn varmefordeling og dermed også jævn sprødhed på sværene.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.