Fagmandens tips & fif

Opskrift til flæskesteg med sprøde svær

Lav årets flæskesteg ved hjælp af en kombidampovn. Du får lækkert mørt kød og sprøde svær!

Sådan gør du: (Opskriften er til en flæskesteg på 2000 g)
  1. Rids sværene og læg stegenpå en rist placeret på en bradepande.
  2. Start dampprogrammet på 96°C og damp stegen i 25 minutter. Krydr stegen med salt og en anelse peber – gnid blandingen ned mellem sværene.
  3. Sæt igen stegen i ovnen og start turbogrill programmet på 170°C.
  4. Montér stegetermometer/madlavningstermometer i ovnen og placer det i enden af stegen. Indstil kernetemperaturen til 60°C. På den måde sikrer du, at din steg altid er supermør og saftig – og samtidig giver det kombinerede grill-/varmluftsprogram med garanti sprøde svær.

 OBS: Juster altid højden på din flæskesteg med fx sølvpapir. Det giver en mere jævn varmefordeling og dermed også jævn sprødhed på sværene.

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.

 

julebord

Damp det hele!

AEG præsentere dampovne

AEG har givet ældgamle madlavningsteknikker et moderne twist. En rejse til fortidens fjerne køkkener inspirerede os til, at genfinde magien i den fugtighed, som blev væk i høje ovntemperaturer. Resultatet er en ovn, der på den mest skånsomme måde beskytter madens molekyler – og giver dig moderne tilbered-ning med damp og sous vide.

Almindelige ovne tilbereder med tør varme. Med moderne teknologi tilfører de nye ovne fra AEG en perfekt mængde damp, som forhindrer råvarernes naturlige fugt i at fordampe, forbedrer smagsnuancerne, konsi-stensen og farven uden at gå på kompromis med mørhed eller sprødhed.
Uanset hvad du vil tilberede, så er der et dampprogram, der får din ret til, at nå helt nye højder – og gør ethvert måltid til et lille mesterværk.

Se udvalget af AEG og VOSS dampovne

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter