Gode råd, tips og inspiration

Fastelavnsboller med vaniljecreme

Written by Elsalg | Feb 20, 2019 11:52:47 AM

Bag hjemmelavede fastelavnsboller med vaniljecreme.
I denne opskrift bliver der til 12 stk. 

Tid: 2 t 10 min inkl. hæve og bagetid

Ingredienser til dejen:

2 dl mælk
1 pk gær
100 g smør
50 g sukker
½ tsk salt
1 dl fløde
450 g hvedemel 

Ingredienser til vaniljecremen:

2½ dl mælk
50 g sukker
2 æg
1 vaniljestang (vaniljepulver kan også bruges)
2 spsk hvedemel 


Fremgangsmåde: 

  1. Varm mælken til den er lunken, kom den i en skål og rør gæren ud i mælken.

  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af.

  3. Tilsæt sukker, salt og fløde i skålen med mælk og gær. Kom melet i blandingen, tilsæt dog ikke det hele på en gang men hold lidt igen.

  4. Til sidst tilsættes det smeltede smør og blandingen æltes til en blank og smidig dej. Tilsæt eventuelt lidt mere mel efter behov.

  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens laves vaniljecremen.

  6. Pisk mælk, sukker, æg og vaniljekorn sammen i en lille gryde. Kom den tomme vaniljestang i blandingen, som opvarmes ved svag varme. Herefter tilsættes melet.

  7. Cremen koges under jævnlig omrøring til den bliver tyk – det tager omkring 10 minutter.

  8. Lad cremen køle af og fjern vaniljestangen.

  9. Når dejen er hævet rulles den ud til et stort rektangel på et bord drysset med. Herefter skæres den ud i 12 lige store firkanter.

  10. Læg en skefuld creme på midten af hver firkant, og derefter skal hjørnerne samles og dejen lukkes godt sammen om cremen.

  11. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir

  12. Lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 30 minutter, hvor efter de pensles med lidt mælk og bages ved 200 °C (alm. Ovn – ikke varmluft) i ca. 15 min, til de er gyldne og gennembagte.

Når fastelavnsbollerne er afkølet pyntes de med flormelis eller glasur og så er de klar til servering.

 

 
Velbekomme!