Bag hjemmelavede fastelavnsboller med vaniljecreme.
I denne opskrift bliver der til 12 stk.
Tid: 2 t 10 min inkl. hæve og bagetid
Ingredienser til dejen:
2 dl mælk
1 pk gær
100 g smør
50 g sukker
½ tsk salt
1 dl fløde
450 g hvedemel
Ingredienser til vaniljecremen:
2½ dl mælk
50 g sukker
2 æg
1 vaniljestang (vaniljepulver kan også bruges)
2 spsk hvedemel
Fremgangsmåde:
- Varm mælken til den er lunken, kom den i en skål og rør gæren ud i mælken.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Tilsæt sukker, salt og fløde i skålen med mælk og gær. Kom melet i blandingen, tilsæt dog ikke det hele på en gang men hold lidt igen.
- Til sidst tilsættes det smeltede smør og blandingen æltes til en blank og smidig dej. Tilsæt eventuelt lidt mere mel efter behov.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens laves vaniljecremen.
- Pisk mælk, sukker, æg og vaniljekorn sammen i en lille gryde. Kom den tomme vaniljestang i blandingen, som opvarmes ved svag varme. Herefter tilsættes melet.
- Cremen koges under jævnlig omrøring til den bliver tyk – det tager omkring 10 minutter.
- Lad cremen køle af og fjern vaniljestangen.
- Når dejen er hævet rulles den ud til et stort rektangel på et bord drysset med. Herefter skæres den ud i 12 lige store firkanter.
- Læg en skefuld creme på midten af hver firkant, og derefter skal hjørnerne samles og dejen lukkes godt sammen om cremen.
- Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 30 minutter, hvor efter de pensles med lidt mælk og bages ved 200 °C (alm. Ovn – ikke varmluft) i ca. 15 min, til de er gyldne og gennembagte.
Når fastelavnsbollerne er afkølet pyntes de med flormelis eller glasur og så er de klar til servering.
Velbekomme!