Gode råd, tips og inspiration

Bag med damp: Klassisk Créme brûlée

Written by Elsalg | Sep 17, 2018 9:44:56 AM

Denne opskrift giver en klassisk crème brûlée med sprødt sukkerlåg. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.

Det skal du bruge til cremen:

400 g fløde
6 æggeblommer
80 g sukker
Skrabede korn fra 1 vaniljestang

Sådan gør du

  1.  Rør sukker, creme, skrabet vaniljemarv og æggeblommer sammen, indtil det hele er blandet godt. Eller brug lidt mere tid på at røre det sammen i hånden. 
  2.  Hæld derefter blandingen i ovnfaste portionsforme. 
  3. Har du en dampovn, kan du bruge den til at bevare cremens lette vaniljesmag og konsistens. Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum, stil knappen på PlusSteam-symbolet, varm ovnen op til 120 °C og tryk på PlusSteam-knappen. Vent 5 minutter. 
    Har du en almindelig ovn, varmer du blot ovnen op til 120 °C. 
  4. Sæt crème brûléen i ovnen og bag i 30 minutter, eller indtil cremen bævrer let i midten.
  5. Lad den køle af i mindst 3 timer i køleskabet, indtil den er stivnet. 
  6. Strø sukker på toppen af crème brûléen og karamellisér den ved at brænde den med en gasbrænder. Det vil give dine buddinger den knasende sprødhed, de er kendte for.

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.