Denne opskrift giver en klassisk crème brûlée med sprødt sukkerlåg. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.
Det skal du bruge til cremen:
400 g fløde
6 æggeblommer
80 g sukker
Skrabede korn fra 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Rør sukker, creme, skrabet vaniljemarv og æggeblommer sammen, indtil det hele er blandet godt. Eller brug lidt mere tid på at røre det sammen i hånden.
- Hæld derefter blandingen i ovnfaste portionsforme.
- Har du en dampovn, kan du bruge den til at bevare cremens lette vaniljesmag og konsistens. Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum, stil knappen på PlusSteam-symbolet, varm ovnen op til 120 °C og tryk på PlusSteam-knappen. Vent 5 minutter.
Har du en almindelig ovn, varmer du blot ovnen op til 120 °C. - Sæt crème brûléen i ovnen og bag i 30 minutter, eller indtil cremen bævrer let i midten.
- Lad den køle af i mindst 3 timer i køleskabet, indtil den er stivnet.
- Strø sukker på toppen af crème brûléen og karamellisér den ved at brænde den med en gasbrænder. Det vil give dine buddinger den knasende sprødhed, de er kendte for.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.