Gode råd, tips og inspiration

Opskrift på cheesecake - juleudgave

Written by Elsalg | Oct 27, 2021 9:06:47 AM

Bag en smuk og lækker cheesecake med tyttebær og honningkager, der har en dejlig smag af jul.

Jule cheesecake

Kagen skal stå på køl mindst 3 timer før den løsnes fra formen og servers - lad den helst stå i køleskabet natten over.


Ingredienser

Bund:

  • 125 g honningkager
  • 125 g Digestive kiks
  • 100 g smeltet smør

Ostecreme:

  • 600 g flødeost (naturel)
  • 379 g kondenseret mælk
  • 4 æg
  • 1 citron
  • 1 spsk vaniljesukker

Gele:

  • 2 stk husblas
  • 200 ml tyttebærsaft
  • 200 g frosne tyttebær

Sådan gør du 

1. Saml din Ankarsrum køkkenmaskine med mixeren.

2. Tilsæt honningkage og digestive kiks.

3. Bland med det smeltede smør og tryk det ud i en springform (ca. 24 cm).

4. Bages ved 170ºC i ca 6-8 minutter.

5. Tag ud af ovnen og sænk varmen til 150ºC.

6. Riv skallen af en citron og pres ca. 2 spsk saft ud.

7. Skift mixeren ud med piskeskål og ballonpiskeris i din køkkenmaskine. 

8. Pisk flødeosten blød og tilsæt derefter kondenseret mælk og citronsaft + revet skal. 

9. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk sammen til en jævn dej. 

10. Hæld fyldet over kiksebunden og sæt kagen i ovnen ved 150ºC.

11. Bages i ca. 30-40 minutter. 

12. Når kagen er færdigbagt afkøles den helt. 

13. Læg husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. 

14. Opvarm 100 ml af tyttebærsaften. 

15. Pres vandet ud af husblasen, tilsæt det til den varme tyttebærsaft og lad husblasen smelte ind i den. 

16. Tilsæt derefter den resterende saft og de frosne tyttebær.

17. Hæld den over din helt afkølede cheesecake inden gelen størkner.

18. Lad din cheesecake stå natten over i køleskabet, dog mindst 3 timer inden du løsner formen. 

 

Denne opskrift er udviklet af ANKARSRUM