Gode råd, tips og inspiration

Bag med damp: Cremet og bagt cheesecake

Written by Elsalg | Sep 17, 2018 9:33:09 AM

Denne opskrift giver en lækker klassisk 16 cm bagt cheesecake med en god kiksebund.  Opskriften er beregnet til brug af dampovn.

Det skal du bruge til kagebunden:

100 g grahamskiks
2 spsk sukker
60 g smeltet smør

Det skal du bruge til fyldet:

500 g smøreost
2 spsk hvedemel
3 mellemstore æg
40 ml fløde
1 tsk vaniljeekstrakt


Kagebunden

  1. Forvarm ovnen til 180 °C
  2.  Knus dine grahamskiks i en blender til en fin krumme. 
  3.  Bland krummerne med det smeltede smør og sukker, og kom derefter blandingen ned i en 16 cm rund kageform.
  4.  Bag kagebunden i 10 minutter ved 180 °C for at gøre den sprød og perfekt.

Fyldet

Pisk osten, indtil den er cremet. Tilsæt herefter sukker, fløde, vaniljeekstrakt, mel og æg.

Montering

  1. Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet. Stil knappen på PlusSteam -symbolet, varm ovnen op til 180 °C og tryk på PlusSteam -knappen. Vent kun 5 minutter, og du er klar til at bage. Almindelig ovn: forvarm til 180 °C. 
  2. Hæld fyldet over kagebunden og bag i 15 minutter ved 180 °C. 
  3. Skru temperaturen ned til 120 °C, og bag i endnu 25 minutter, eller indtil fyldet er stivnet, og det kun er midten, der ser fugtig og bævrende ud. 
  4. Tag den ud af ovnen og stil den på en rist. Lad cheesecaken køle af, indtil den er stivnet og blød som silke.  

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.