Lysterapi 

 Med en Lumie lysterapilampe kan du øge tilskuddet af lys i vintermånederne og undgå vinterdepression og træthed 

Lysterapi

Vinterdepression (SAD) forårsages af mangel på lys og den bedste måde, at begrænse eller forhindre det på er, at øge tilskuddet af lys. Den mest effektive "behandling" er, at rejse til et solrigt sted hele vinteren. Men da de fleste af os ikke har den mulighed, er den næstbedste løsning. at bruge lysterapi. 

Ved at bruge lysterapi, bliver man fri for det underliggende problem. Lysterapi kan for mange fungere med øjeblikkelig virkning, mens det for andre kan tage op til 10 dage eller mere. 

Brug af lysterapi 

Der findes mange former for lysterapi, som er tilgængelige for behandling af SAD. Lysterapilamper, som afgiver et stærkere og koldere lys end en normal glædelampe, er den mest almindelige. Jo stærkere lyset er, jo kortere tid skal behandlingen vare. Lyskilden skal afgive passende lysstyrke og det er mindst 2.500 lux. Lysstyrken i en normalt belyst stue kan være så lav som 100 lux. Den optimale behandlingstid er normalt mellem 15 og 45 minutter dagligt (30 minutter er det mest normale). 

Når du anvender en lysterapilampe, skal du sikre dig, at du kan sidde i en tilpas og behagelig afstand fra den. Det er ikke nødvendigt at se direkte ind i lyset. Du kan se TV, læse, eller noget helt tredje, når blot lyset når dine øjne. 

 

Vågn frisk op om morgenen! 

Med en daggrysimulator fra Lumie anvendes der et lys, der langsomt øges i lysstyrke for at simulere et daggry. Flere udenlandske forsøg har vist, at personer med vinterdepressioner, får gode resultater ved at anvende daggrysimulator. Man føler sig bl.a. mere udhvilet og glad efter vækning. 

Simulatoren fungerer ved at lyskilden stiger til fuld styrke om morgenen og din hjerne får derved et signal om at du skal starte opvågningsprocessen, mens du stadig sover - hjernen tror altså at det er daggry og dermed bremses det søvnhormon som produceres når det er mørkt og som gør os trætte.  

Kombineres daggrysimulatoren med en lyskasse optimeres behandlingen. 

Læs meget mere om lysterapi og vinterdepression hos Dansk Lysterapi 

Dansk-Lysterapi-Logo

Vil du modtage vores nyhedsbrev? 

Så modtager du gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.