Fagmandens tips & fif

Sådan rengøre du din ovn let og hurtigt

Rengøring af ovnen kan ofte være en svær og tidskrævende proces, hvis ikke du har en af de nye smarte ovne, der gør arbejdet for dig. Vi giver dig her et par gode råd til, hvordan du får din ovn ren igen.


Gør dig selv den tjeneste at lægge et stykke stanniol i en bradepande og hav den stående på det nederste niveau i ovnen. På den måde stopper du madresterne, før de lander i bunden af ovnen og brænder sig fast.

Der findes to måder, som du kan bruge til rengøringen af ovnen. Hvilken af de to, du skal bruge, afhænger af, hvor snavset ovnen er. Den hurtige metode er velegnet til en let rengøring, mens den langsomme metode er bedst til en meget snavset ovn.

Den hurtige metode

Den hurtige metode er at smøre ovnen ind i brun sæbe og tænde for ovnen på 50 grader i en halv times tid. Hold øje med, at sæben ikke tørrer ind. Herefter kan du rengøre med varmt vand – husk handsker.

Den langsomme metode

Den langsomme metode indebærer også, at ovnen skal smøres ind i brun sæbe. Derefter lægger du husholdningsfilm hen over for at undgå, at sæben tørrer ind. Lad det stå natten over og rengør med vand næste dag – husk handsker.

Rengøringstip til bradepander og riste

Lad brun sæbe blive din bedste ven


Brun sæbe kan også bruges, når du skal have dine bradepander og riste rene igen. Smør dem ind i den brune sæbe og læg herefter pladerne i en sort sæk eller to, så det er lukket helt tæt til. Er der meget fastbrændt snavs, kan du tilsætte 1 spiseske tredobbelt salmiakspiritus i posen. Posen skal stå forseglet natten over, og dagen efter kan du så tørre snavset af med en fugtig klud. Husk at bruge handsker.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter