Fagmandens tips & fif

Opskrift på Hindbærsnegle - Inspireret af GRAM

INSPIRERET AF GRAM - MED ANNEMETTE VOSS OG CHRISTINE EGHOLM

 

Hindbærsnegle

16 stk.
Sværhedsgrad: svær
Hævetid: 3 x 20 minutter
Bagetid: 14-15 minutter

Dej

 • 25 g gær
 • 3 dl koldt vand
 • 500 g koldt almindeligt hvedemel (sættes evt. i køleskabet 1 time forinden)
 • 50 g hvidt sukker 
 • 1 tsk fint bordsalt
 • 250 g koldt smør

Remonce

 • 50 g ren rå marcipan
 • 100 g blødt smør
 • 100 g hvidt sukker
 • 4 spsk frysetørret hindbær

Glasur

 • 200 g flormelis
 • 3-4 spsk kogende vand
 • Guldstøv

Sådan gør du 
Dej: Rør gæren ud i det kolde vand i en dyb skål. Tilsæt en smule mel sammen med sukkeret og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet og salt.

Æltning: Ælt dejen godt sammen og stop, når den slipper håndfladerne. Det kan godt betale sig at vaske hænder midt i æltningen for at få fedtet dej af fingrene – så får du bedre føling med dejen, og du undgår at ælte for meget mel ind i den. Du kan også vælge at ælte dejen godt igennem på røremaskine, til den er smidig og ensartet.

Udrulning og foldning: Rul dejen tyndt ud i lidt mel på en ren bordplade til et rektangel, der måler ca. 25 x 35 cm.

Kom lidt mel på en ren bordplade og læg det iskolde stykke smør i melet. Bank smørret blødt og fladt med en kagerulle, til det måler ca. 25 x 18 cm, og placér det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel af dejen ind over delen med smør. Klem dejen godt sammen langs kanten og giv dejen et forsigtigt rul med kagerullen, så smør og dej ‘samler sig’ let.

1. foldning: Rul dejen med smørret inde i midten meget forsigtigt ud, til den måler ca. 20 x 45 cm. Fold den ene tredjedel af dejen på den lange led (de yderste 15 cm i højre side) ind over midten. Fold nu den anden side (de yderste 15 cm i venstre side) ind over den allerede foldede del. Nu har du en dej med tre lag smør. Læg den foldede dej på en ren tallerken og dæk den til med lidt husholdningsfilm. Sæt dejen i køleskabet i 20 minutter.

2. foldning: Rul nænsomt, næsten uden at trykke, den kolde, foldede dej fra køleskabet flad, til den igen måler 20 x 45 cm. Fold igen dejen sammen i tre lag som før. Læg igen dejen på køl i 20 minutter.

3. foldning: Tag dejen ud og gentag processen, som beskrevet under 2. foldning. Læg endnu en gang dejen på køl i 20 minutter.

Nu har du i princippet en dej med 27 lag smør, selvom det kan være lidt svært at se og gennemskue.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul meget forsigtigt uden at trykke for hårdt den færdige wienerbrødsdej ud til et rektangel på ca. 25 x 35 cm. Remonce: Riv marcipanen helt fint og ælt den sammen med smør, sukker og frysetørret hindbær til en cremet, smørbar remonce. Fordel remoncen på dejen i et jævnt, tyndt lag.

Rul dejen stramt sammen på den lange led til en roulade og skær den i 16 stykker a ca. 2 cm’s bredde.

Tip: Du behøver ikke bage hele portionen af hindbærsnegle – nogle af dem kan evt. fryses ned, inden de bages.

Placer dine hindbærsnegle på en eller to bageplader (afhængigt af hvor mange du vil bage) beklædt med bagepapir. Det er en god idé at trykke den yderste dejsnip fast under hver snegl, da det vil være med til at holde på hindbærsneglenes form under bagningen.

Bag hindbærsneglene i den varme ovn i ca. 14-15 minutter, til de er jævnt gyldne.

Når du bager sneglene, kan du godt erfare, at hele bagepladen nærmest sejler i smeltet smør. Fortvivl ikke, det er helt normalt. Dejen vil suge noget af smørret til sig undervejs og efterfølgende mens hindbærsneglene køler af på bagepladen.

Dekorer evt. hindbærsneglene med en glasur rørt af flormelis og vand. Drys med guldstøv. Nyd!

Frysetip: Det er en god idé at lægge bagepapir mellem dine hindbærsnegle, når du fryser dem ned, så de ikke klumper sammen og bliver svære at skille ad i frossen tilstand. Så kan de tages ud af fryseren, når trangen melder sig, og du kan lade dem tø op ca. 45 minutter ved stuetemperatur, inden du bager dem i en forvarmet ovn.

Denne opskrift er udviklet af Annemette Voss i samarbejde med GRAM

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter