Fagmandens tips & fif

Opskrift på Focaccia - Inspireret af GRAM

INSPIRERET AF GRAM - MED ANNEMETTE VOSS OG CHRISTINE EGHOLM

 

Nemt focaccia med oliven og rødløg
Nok til mange gæster, da der bliver en hel bradepande

1 stort brød
Sværhedsgrad: let
Hævetid: 1 + 1 time
Bagetid: 25-28 minutter

Dej

  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 600 g almindeligt hvedemel
  • 12 g god havsalt

I øvrigt

  • 1 dl olivenolie, til at smøre skål og bradepande
  • 1 dl olivenolie som topping
  • 1 spsk god havsalt
  • 1 håndfuld finthakkede sorte oliven
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 2 tsk tørret rosmarin

Sådan gør du 
Opløs gæren i vandet. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Tilsæt resten af melet og saltet og ælt dejen på røremaskine ved fuld kraft, til den slår mod skålens sider og har samlet sig som en klump omkring dejkrogen. Det kan godt tage op til 10-15 minutter, så fortvivl ikke. Stop maskinen, så snart æltningen er færdig, så du undgår at overælte dejen.

Smør indersiden af en stor skål med lidt olie og læg den færdigæltede dej heri. Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en bradepande og smør bagepapiret med rigeligt olivenolie – du kan f.eks. anvende den dybe bradepande, der sikkert følger med din ovn. Alternativt kan du anvende et ildfast fad, som vi gør i videoen, men forbered dig på, at focacciaen derfor bliver højere i det.

Hæld dejen ud af skålen og over i bradepanden. Fordel med fingrene dejen ud helt i hjørnerne. Dæk til med husholdningsfilm og lad dejen efterhæve i yderligere 1 time.

I mellemtiden varmes ovnen op til 220 grader varmluft.

Bland 1 dl olivenolie med finthakket rødløg, oliven, rosmarin og salt.

Overhæld den færdighævede dej i bradepanden med denne olie-blanding. Brug dine fingre til at trykke dybe huller ned i dejen, hvori olien kan lægge sig i små ‘søer’ – tryk med alle 5 fingre og begge hænder ca. 5-6 gange, så du danner 50-60 huller i brødets overflade.

Sæt brødet i den varme ovn og bag det i 25-28 minutter, til det har en flot og mørk gylden overflade.

Tag straks brødet op af bradepanden, fjern bagepapiret og lad det køle af på en bagerist.

Server i mindre skiver.

Denne opskrift er udviklet af Annemette Voss i samarbejde med GRAM

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter