Fagmandens tips & fif

Sådan laver du en lækker og velsmagende æbletærte

En opmuntrende sød dessert med hjemmelavet mørdej og æblefyld. Enkelthed i bagningen er nøglen til alles glæde - Der er kun brugt én form.

Det skal du bruge:

Ingredienser til dejen

300 g hvedemel
70 g sukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
180 g smør
1 æg 
50 ml vand

Ingredienser til fyldet

20 g rasp
400 g skrællede æblestykker
50 g rosiner
50 g sukker


Sådan gør du:

Tilbered dejen ved at blande mel og sukker, og derefter ælte smørret i. Tilsæt det sammenpiskede æg og tilstrækkeligt vand til at blande ingredienserne til en blød dej. Bland ingredienserne til dejen, til det har en jævn konsistens og ælt dejen til en kugle. Tildæk dejen med plastfolie og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul to tredjedele af dejen ud på et stykke bagepapir. 

Det næste trin er at tilberede fyldet. Drys raspen jævnt ud over dejen. Læg de skrællede æblestykker og rosiner og drys sukker jævnt ud over raspen og pres dem godt ned. Rul den sidste tredjedel af dejen ud og skær den i strimler. Anbring strimlerne over fyldet, så der dannes et gitterlåg. Bag ved 170ºC, over- og undervarme, i 70 minutter. Tærten kan serveres med vaniljeis eller et lag karamel. Vælg det du bedst kan lide, vi kan blot garantere at du kommer til at nyde hver eneste bid ;-)

Velbekomme !

 

Denne opskrift er udviklet af Gorenje

appelpie

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter