Lækkert surdejsbrød med sprød skorpe og god krumme. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.
Det skal du bruge til 2 brød:
4 g gær
2 spsk. hvedesurdej
8 dl vand
300 g fuldkorns- Ølandshvedemel
300 g mel Tipo 00
400 g hvedemel
25 g salt
Dag 1
Rør gær og surdej ud i vandet. Tilsæt fuldkorns Ø-landshvede, Tipo 00 og hvedemel og rør ganske let i en røremaskine til dejen kun lige samler sig. Lad dejen stå overdækket i 30 minutter. Kør derefter dejen ved medium hastighed, til den samler sig og bliver til en sej og blank masse. Test om dejen er rørt nok: Tag med våde fingre en klump dej og træk forsigtigt i den. Kan den blive papirstynd, er konsistensen perfekt.
Tilsæt salt, rør videre ved medium hastighed i 1 minut og stil derefter dejen på køl i minimum 24 timer i en beholder med låg.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere til omkring 16°C. Tænd ovnen på turbo grill 230°C. Placer en pizzasten i øverste ribbe og lad ovnen varme i minimum 20 minutter. Hæld forsigtigt dejen ud på et bord. Del dejen i to med en stiv spartel og spænd de to brød op ved at skubbe dejen ind under sig selv med spartlen. Flyt pizzastenen ned på ribbe 3. Placer de 2 brød på den varme sten og skift til lav damp 230°C
Sæt ovnens Food Sensor i brødet, når det har dannet skorpe og indstil kernetemperatur
til 98°C. Tag brødet ud af ovnen, når kernetemperaturen er nået og lad det køle.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.