Fagmandens tips & fif

Bag med damp: Ølandshvedebrød på surdej

Lækkert surdejsbrød med sprød skorpe og god krumme. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.

Det skal du bruge til 2 brød:

4 g gær
2 spsk. hvedesurdej
8 dl vand
300 g fuldkorns- Ølandshvedemel
300 g mel Tipo 00
400 g hvedemel
25 g salt

Dag 1

Rør gær og surdej ud i vandet. Tilsæt fuldkorns Ø-landshvede, Tipo 00 og hvedemel og rør ganske let i en røremaskine til dejen kun lige samler sig. Lad dejen stå overdækket i 30 minutter. Kør derefter dejen ved medium hastighed, til den samler sig og bliver til en sej og blank masse. Test om dejen er rørt nok: Tag med våde fingre en klump dej og træk forsigtigt i den. Kan den blive papirstynd, er konsistensen perfekt.
Tilsæt salt, rør videre ved medium hastighed i 1 minut og stil derefter dejen på køl i minimum 24 timer i en beholder med låg.

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere til omkring 16°C. Tænd ovnen på turbo grill 230°C. Placer en pizzasten i øverste ribbe og lad ovnen varme i minimum 20 minutter. Hæld forsigtigt dejen ud på et bord. Del dejen i to med en stiv spartel og spænd de to brød op ved at skubbe dejen ind under sig selv med spartlen. Flyt pizzastenen ned på ribbe 3. Placer de 2 brød på den varme sten og skift til lav damp 230°C
Sæt ovnens Food Sensor i brødet, når det har dannet skorpe og indstil kernetemperatur
til 98°C. Tag brødet ud af ovnen, når kernetemperaturen er nået og lad det køle.

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.

Damp det hele!

AEG præsentere dampovne

AEG har givet ældgamle madlavningsteknikker et moderne twist. En rejse til fortidens fjerne køkkener inspirerede os til, at genfinde magien i den fugtighed, som blev væk i høje ovntemperaturer. Resultatet er en ovn, der på den mest skånsomme måde beskytter madens molekyler – og giver dig moderne tilbered-ning med damp og sous vide.

Almindelige ovne tilbereder med tør varme. Med moderne teknologi tilfører de nye ovne fra AEG en perfekt mængde damp, som forhindrer råvarernes naturlige fugt i at fordampe, forbedrer smagsnuancerne, konsi-stensen og farven uden at gå på kompromis med mørhed eller sprødhed.
Uanset hvad du vil tilberede, så er der et dampprogram, der får din ret til, at nå helt nye højder – og gør ethvert måltid til et lille mesterværk.

Se udvalget af AEG og VOSS dampovne

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter