Fagmandens tips og fif

Hvad må komme i tørretumbleren?

Har du prøvet at tørretumble yndlings trøjen - for så at opdage at den er krympet flere størrelser? Bare rolig - undgå uheldet sker igen ved hjælp af denne guide! 
 
Acetat
Acetat bliver nemt krøllet og er i det hele taget et af de mere sarte tekstiler. Det anvendes typisk til silkelignende tøj som slips og kjoler, og du bør undgå at lægge tøj af acetat i din tørretumbler.
 
Akryl
Akryl er lidt lettere end uld, men ellers ligner de faktisk hinanden, og ingen af delene har godt af varme, selvom akryl er et syntetisk fibermateriale. Du bør derfor ikke lægge tøj af akryl i tørretumbleren.
 
Bomuld
Bomuld har det helt fint med varme, og faktisk bliver det også blødt og lækkert af at blive tørret. Dog kan det stadig krympe en smule, så du bør for din egen skyld overveje at tørre dit bomuldstøj ved lav varme.
 
Hør
Hør kan sagtnes klare turen i tørretumbleren, men på grund af de mange cirkulationer inde i tromlen, opbygges en smule statisk elektricitet i tøjet. Denne elektricitet kan du undgå ved at bruge skyllemiddel, når du vasker dit tøj i vaskemaskinen.
 
Syntetisk tekstil
Ligesom hør kan tøj af syntetisk tekstil sagtnes klare at komme i tørretumbleren, men også her kan der opstå statisk elektricitet på grund af de mange bevægelser i tromlen. Igen kan du undgå det ved at vaske dit tøj med skyllemiddel i vaskemaskinen.
 
Uld
Uanset hvilken type uld, der er tale om, har det bedst af at blive vasket i hånden. Det bør derfor heller ikke kommes i tørretumbleren, da det ikke har godt af varme, og det meget nemt krymper.

VED DU..

Hvad vaskesymbolerne betyder i dit tøj?


Symbolerne er med til at vejlede dig i, hvordan du bør tørretumble dit tøj, hvis det da overhovedet må komme i tumbleren. Men hvad er det nu lige de betyder?



Disse symboler gælder for tørretumbling og afbildes ved hjælp af en firkant med en cirkel indeni. En tom cirkel indikerer, at tøjet er egnet til normal tørretumbling, mens antallet af prikker inden i cirklen indikerer, hvilken temperatur du må tørretumble tøjet ved. Én prik er lav temperatur, to prikker mellem, og tre prikker høj. Er cirklen i stedet helt sort, skal tøjet tørres uden varme.

Er der streger under firkanten, angiver det, hvor skånsomt du bør tørre tøjet. Én streg kræver skånsom tørring, og to streger kræver meget skånsom tørring – ofte med et specialprogram.

Er der et kryds hen over symbolet, betyder det, at tøjet slet ikke bør puttes i din tørretumbler.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter