Fagmandens tips & fif

Bag med damp: Fugtig og lækker chokoladekage

Denne opskrift giver én 16 cm, fugtig chokoladekage med silkeblødt chokoladefyld.  Opskriften er beregnet til brug af dampovn.

Det skal du bruge til kagedejen: 

3 store æg
80 g sukker
30 g kartoffelstivelse
40 g mel
2 spsk kakaopulver
1,5 bagepulver

Det skal du bruge til mørkt chokoladefyld:

200 ml fløde
90 g sukker
260 g hakket chokolade
30 g smør

Chokoladekage

  1. Pisk æg med sukker i en røreskål, til sukkeret er opløst. 
  2. Hæld blandingen i en blender og pisk, til den bliver tre gange så stor. 
  3. Sigt kartoffelstivelsen samen med mel, kakaopulver og bagepulver. 
  4.  Kom de tørre ingredienser i den piskede æggeblanding. 
  5. Hæld dejen i en 16 cm bred rund kageform. 
    Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet, stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 180 grader, vent 5 minutter, tryk på PlusSteam-knappen. For almindelige ovne, forvarm ovnen til 180 grader. 
    5. Sæt kagen i ovnen og bag den i 25 minutter, eller til den er færdigbagt. 
Stil kagen på en rist for at køle helt af, inden du pynter den.


Chokoladefyld

  1. Bring fløde og sukker i kog i en kasserolle. Det gør du på ingen tid, hvis du bruger en induktionskogeplade. 
  2. Hæld den varme cremeblanding over smørret og den hakkede, mørke chokolade. 
  3. Sæt dig ned i to minutter og bland derefter blandingen med et piskeris, indtil den er silkeblød

Montering

  1. Skær kagebunden i to lige store, runde dele. 
    Smør halvdelen af fyldet over den ene halvdel af kagen. 
  2.  Læg den anden kagehalvdel oven på og smør resten af fyldet på toppen helt ud til kanterne. 
    4. Sæt kagen i køleskabet i ca. 20 minutter, eller indtil fyldet er stivnet. 

Velbekomme :)

Denne opskrift er udviklet af AEG.

Damp det hele!

AEG præsentere dampovne

AEG har givet ældgamle madlavningsteknikker et moderne twist. En rejse til fortidens fjerne køkkener inspirerede os til, at genfinde magien i den fugtighed, som blev væk i høje ovntemperaturer. Resultatet er en ovn, der på den mest skånsomme måde beskytter madens molekyler – og giver dig moderne tilbered-ning med damp og sous vide.

Almindelige ovne tilbereder med tør varme. Med moderne teknologi tilfører de nye ovne fra AEG en perfekt mængde damp, som forhindrer råvarernes naturlige fugt i at fordampe, forbedrer smagsnuancerne, konsi-stensen og farven uden at gå på kompromis med mørhed eller sprødhed.
Uanset hvad du vil tilberede, så er der et dampprogram, der får din ret til, at nå helt nye højder – og gør ethvert måltid til et lille mesterværk.

Se udvalget af AEG og VOSS dampovne

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter