Denne opskrift giver én 16 cm, fugtig chokoladekage med silkeblødt chokoladefyld. Opskriften er beregnet til brug af dampovn.
Det skal du bruge til kagedejen:
3 store æg
80 g sukker
30 g kartoffelstivelse
40 g mel
2 spsk kakaopulver
1,5 bagepulver
Det skal du bruge til mørkt chokoladefyld:
200 ml fløde
90 g sukker
260 g hakket chokolade
30 g smør
Chokoladekage
- Pisk æg med sukker i en røreskål, til sukkeret er opløst.
- Hæld blandingen i en blender og pisk, til den bliver tre gange så stor.
- Sigt kartoffelstivelsen samen med mel, kakaopulver og bagepulver.
- Kom de tørre ingredienser i den piskede æggeblanding.
- Hæld dejen i en 16 cm bred rund kageform.
Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet, stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 180 grader, vent 5 minutter, tryk på PlusSteam-knappen. For almindelige ovne, forvarm ovnen til 180 grader.
5. Sæt kagen i ovnen og bag den i 25 minutter, eller til den er færdigbagt.
Chokoladefyld
- Bring fløde og sukker i kog i en kasserolle. Det gør du på ingen tid, hvis du bruger en induktionskogeplade.
- Hæld den varme cremeblanding over smørret og den hakkede, mørke chokolade.
- Sæt dig ned i to minutter og bland derefter blandingen med et piskeris, indtil den er silkeblød
Montering
- Skær kagebunden i to lige store, runde dele.
Smør halvdelen af fyldet over den ene halvdel af kagen. - Læg den anden kagehalvdel oven på og smør resten af fyldet på toppen helt ud til kanterne.
4. Sæt kagen i køleskabet i ca. 20 minutter, eller indtil fyldet er stivnet.
Velbekomme :)
Denne opskrift er udviklet af AEG.