Gode råd, tips og inspiration

Frys og optø maden korrekt og effektivt

Written by Elsalg | Jun 11, 2018 9:47:39 AM
Holdbarheden i fryseren varierer alt efter hvilken fødevare, der er tale om. Få svar på, hvor længe forskellige typer kød, frugt og grønt samt fisk kan holde sig. 
 
Det kan være en god idé at skrive dato og indhold på fryseposerne, så du har styr på, hvad og hvor længe det har ligget i fryseren. Bruger du plastikbøtter, kan du lægge en lille seddel ved.
 
Færdige retter: 1-3 måneder
 
Frugt og grønt
Grøntsager: 6-12 måneder, afhængig af emballagen og grøntsagstypen
Frugt og frugtprodukter: 10-12 måneder
 
Kød
Pølser: 2-3 måneder
Fedt svinekød: ca. 3 måneder
Magert svinekød: ca. 6 måneder
Hakket kød: ca. 4 måneder i fryseren, mens fars kun kan holde sig i 2 måneder
Røget kød: 4-6 måneder
Kylling: 8-10 måneder
Oksekød: ca. 10 måneder
Lammekød: ca. 10 måneder
 
Fisk
Røget fisk: ca. 3 uger
Fiskefars: 1-2 måneder
Fed fisk: 2-3 måneder
Mager fisk: 3-6 måneder