Fagmandens tips & fif

Sådan afrimer du fryseren effektivt

Du bør afrime din fryser 1-2 gange om året for, at passe bedst på din fryser, undgå større klumper af frost der samler sig bagerst i fryseren og for, at holde din el-regning nede.
 Medmindre du har en fryser med automatisk afrimning, er afrimningsarbejdet desværre ikke en opgave, du kommer udenom. 


Rim opstår, når vi åbner døren eller låget til fryseren, og der slipper lidt luft ind. Det kan derfor ikke undgås, men vi råder alligevel til at gøre det til en hurtig proces, når du lægger varer ind i eller tager noget ud af fryseren. Uanset om det er en kumme- eller boksfryser, bør den afrimes 1-2 gange om året.
 
Selve afrimningen kan ske på to måder. Ved begge metoder skal fryseren slukkes og tømmes for indhold. Læg madvarerne i frysetasker eller pak dem forsvarligt ind i tæpper eller avispapir, så de ikke tør op. Den første metode til resten af processen er at hive fat i føntørreren og bruge dens varme luft til at tø rimen op. Bagefter kan du rengøre fryseren med rent vand og lidt universal- eller opvaskemiddel. Denne metode er nem, men ikke anbefalelsesværdig, da man ved hjælp af den varme luft meget nemt kommer til at ødelægge fryserens kølelegemer, hvis man blæser for længe på det samme sted. Derudover er det, som bekendt, bare heller ikke en god kombination med vand og elektricitet.
 
Den anden metode er lidt mere tidskrævende, men til gengæld undgår du risikoen for at ødelægge fryseren. Her sætter du ganske enkelt en skål med varmt vand ind i fryseren og lukker døren. Efter et par timer bør rimen være tøet op, og fryseren tørres af indvendigt. Dernæst kan du gøre den rent med lidt vand og universal- eller opvaskemiddel.

Godt tip

Indfrysning og optøning


Tjek temperaturen i fryseren
Temperaturen skal være -18 oC. Hvis du bruger indfrysningsfunktionen til indfrysning af større portioner, så husk at slukke igen. Er temperaturen bare 2 oC under det anbefalede, øges el-forbruget med 10 %.
 
Tø frostvarer op i køleskabet
Hvorfor bruge energi på at lade køleskabet producere kulde, når du kan få det gratis? Frostvarer, der tøs op i køleskabet, vil afgive den nødvendige kulde for en stund. 1 kg frostvarer giver 1 times gratis kulde i køleskabet.
 
tid

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Så modtager du de gode tilbud, nyheder samt vores tilbudsavis digitalt.

Din lokale fagmand giver god vejledning
Vi leverer og montere en lang række produkter
Landsdækkende bytteret over hele landet
vi tilbyder 4 års garanti på et stort udvalg af produkter